Anahtar Kelimeler:

BALIK AVI YASAKLANDI

BALIK AVI YASAKLANDI

 Kırıkkale’de baraj, gölet ve akarsularda yaşayan tatlı su balıklarıyla ilgili av yasağı başladı.

İl genelindeki baraj, gölet ve akarsularda sazan, tatlı su balıklarıyla ilgili av yasağının 1 Mart tarihinde başladığı, yasağın 1 Haziran tarihine kadar, balık avcılığı olta dahil olmak üzere yasaklandı.

 

YASAĞA UYMAYANLARA CEZA

Edinilen bilgiye göre, il genelindeki baraj, gölet ve akarsularda sazan, tatlı su balıklarıyla ilgili av yasağının 1 Mart tarihinde başladığı, yasağın 1 Haziran tarihine kadar, balık avcılığı olta dahil olmak üzere yasaklandı. Su ürünleri kaynaklarımızın doğal yollarla üreyerek çoğalabilmesi ve sürdürülebilir şekilde korunması amacıyla çıkarılan Su Ürünleri Kanunu ve bu kanun gereği hazırlanan Ticari Su Ürünleri Avcılığını düzenleyen Tebliğ hükümleri gereğince; Kırıkkale il genelindeki su kaynaklarında 1 Mart-1 Haziran 2012 tarihleri arasında balık avcılığı (olta dahil) yasak olduğu vurgulandı.

Yasağa uymayanlar hakkında Kanun ve ilgili Tebliğ hükümleri gereğince İdari Para cezası uygulanacağı bildirildi.

Su Ürünleri Av Yasağının etkin bir şekilde yürütülebilmesi, yasağa uymayanların 155 Polis İmdat, 156 Jandarma ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne ihbar edilerek, cezalandırılmalarının sağlanması ile mümkün olacağı ifade edildi.



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu