Anahtar Kelimeler:

Öğrencilere Vergi Anlatıldı

Öğrencilere Vergi Anlatıldı

 Kırıkkale Defterdarı Mehmet Erkınay, ilköğretim okullarını gezerek öğrencilere önce verginin önemi aktardı sonra çeşitli hediyeler dağıttı.

 

Okulları Ziyaret Ettiler

Kırıkkale Defterdarı Mehmet Erkınay, ilköğretim okullarını gezerek öğrencilere önce verginin önemi aktardı sonra çeşitli hediyeler dağıttı. Bayan öğretmenlere ise kadınlar günü nedeniyle çeşitli hediyeler verdi. Vergi Haftası etkinlikleri çerçevesinde Kırıkkale Defterdarı Mehmet Erkınay, Kaletepe Vergi Dairesi Müdürü Abdullah Mangan ve beraberindeki görevliler belirlenen bazı köy okullarını gezerek öğrencilere verginin önemini aktardılar. Ahılı Köyü İlköğretim Okulunu ziyaret eden Erkınay, öğrencilere vergi nedir, verginin önemi ve neden vergi verilmeli konularında bilgiler aktardı. Sorulan sorulara cevap veren öğrenciler ise Defterdardan bilgi almanın mutluluğunu yaşadılar. Öğrencileri sadece bilgi değil, kendilerini bekleyen hediye paketleri de mutlu etti. Öte yandan Defterdar Erkınay etkinliğin kadınlar gününe denk gelmesi nedeniyle bayan öğretmenlere de çeşitli hediyeler vererek kadınlar gününü kutladı.

 

Çocuklara Bilgi Verildi

Ahılı Köyü halkı ve okul adına Defterdar Mehmet Erkınay ve beraberindeki görevlilere teşekkür eden Okul Müdürü Sami Yanık, okula gösterilen ilgiden fazlasıyla mutlu olduklarını, öğrencilerinin ileriki hayatlarında hiçbir vergiyi kaçırmayacaklarına, zamanında vergilerini yatıracaklarına inandığını söyledi. Etkinlik hakkında bilgi veren Defterdar Erkınay ise, "Amacımız vergi bilincini küçük yaşlarda öğrencilere anlatmak. Çocuklarla birebir görüşerek vergi konusunda bilgiler vermek ve onları biraz daha bilinçlendirmek. Birinci hedefimiz bu. O nedenle bu tür çalışmalarımız devam edecek" dedi. Vergi konusunda bilgi, karşılığında hediye almanın mutluluğunu yaşayan öğrenciler ise yetkililere teşekkür ettiler.



  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli