Anahtar Kelimeler:

DAĞA ÇIKTILAR!

DAĞA ÇIKTILAR!

 Kırıkkale Kale Dağcılık ve Doğa Sporları Derneği, `Sigarayı Atın, Hayatı Tadın` adlı projesiyle kişilere sigara bıraktırmayı amaçlıyor.

SİGARAYA TEPKİ İÇİN

Kırıkkale Kale Dağcılık ve Doğa Sporları Derneği, `Sigarayı Atın, Hayatı Tadın` adlı projesiyle kişilere sigara bıraktırmayı amaçlıyor. Projeye şimdiden 50 adayın müracaat ettiğini açıklayan Kale Dağcılık ve Doğa Sporları Derneği Kulüp Başkanı Metin Atun, `Sigarayı Atın, Hayatı Tadın` projesinin Türkiye`de ilk olduğunu, projenin özünün doğa sporları takviyesiyle kişilere sigarayı bıraktırmak olduğunu söyledi. Atun, "Sayı giderek artıyor. İnşallah bu ay belirleyeceğimiz tarih itibariyle projemiz başlayacak. Şimdiden projemize destek veren herkese teşekkür ederiz." dedi.

AÇIKLAMA YAPILDI

Projenin işleyişi hakkında bilgi veren Atun, "Sigarayı bıraktırma projesine gönüllü olarak katılacak adaylar önce proje ortağımız olan Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Uzmanlarından Yrd. Doç. Dr. Emel Bulcun`un kontrolünden geçecek. Kontrolden geçen adaylar 2 ay boyunca 8 doğa yürüyüşü yaptıktan sonra tekrar sağlık kontrolünden geçecekler. Bu iki veri arasındaki değerler bilimsel bir çalışma olarak değerlendirilecek." diye konuştu.

BİLGİ VERİLDİ

Projeye Kırıkkalelilerin yanında tüm Türkiye insanının katılabileceğini açıklayan Atun, "Ayrıca bütün kamu kurum ve kuruluşlarının yönetici ve çalışanları, özel işletmelerin yönetici ve çalışanları, Üniversite personeli ve öğrencileri, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okulların yönetici, öğretmen ve diğer çalışan personel, dağcılık ve doğa sporlarıyla ilgilenen tüm dernek, vakıf ve diğer sivil toplum örgütleri katılabilirler." şeklinde konuştu. Geçmiş yıllara göre sigara kullananların sayısının her geçen gün arttığını belirten Atun, amaçlarının, insanlara doğal ortamda spor alışkanlığı kazandırıp, hem çevre bilinci oluşturmak, hem de sağlıklı bireyler yetiştirerek sağlık harcamalarının azalmasını sağlamak ve böylece ülke ekonomisine katkıda bulunmak olduğunu ifade etti.



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu