Anahtar Kelimeler:

KURAN'DA İNSAN ANLATILDI

KURAN

 (AKÇED), "Kuran`ın Anlamıyla Buluşmak (KAB) Platformu" kapsamında `Kuran`da Allah`ın sevdiği kimseler ve insan tipleri` konulu konferans düzenledi.

KONFERANS DÜZENLENDİ

Kırıkkale Kültür merkezinde düzenlenen konferansa, Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Çeker konuşmacı olarak katıldı. Kuran-ı Kerim`in okunmasının ardından başlayan programda, KAB Kırıkkale temsilcisi Mehmet Ali Gerçekcioğlu söz aldı. Gerçekcioğlu, Türkiye genelinde Kur`an`ın ilahi mesajı üzerinde düşünme ve anlama çalışmaları başlatıldığını söyledi.

DAHA İYİ ANLAŞILMALI

Gerçekcioğlu, "Birkaç yıldır Kırıkkale ve diğer illerde Kuran-ı ve mealini güzel okuma yarışmaları düzenlendi. Yine Türkiye genelinde 1 milyona yakın Kuran-ı Kerim meali dağıtıldı. Kırıkkale`de de 5 bin adedin üzerinde Hasan Tahsin Feyizli`nin Feyzül Furkan Kuran-ı Kerim mealini ücretsiz olarak dağıttık. Kuran`ın daha iyi anlaşılmasına ve yaşanmasına yönelik olarak bir dizi seminerler tertip edilmiş, bu seminerler halkımız tarafından ilgiyle takip edilmiştir" dedi.

BUNU SÜRDÜRMELİYİZ

Prof. Dr. Çeker, "Kuran`da Allah`ın sevdiği kimseler ve insan tipleri" konulu konferansta, Kuran-ı Kerim`deki insan tiplerinden bahsederek şu konulara yer verdi: "Kuran`da insan tipleri derken acaba Rabbimiz Kuran`da bize bunları niçin anlatmıştır- Bunun iki tane sebebi vardır. Bunlardan birincisi, kendimizi Kuran`da bahsedilen insan tiplerine vurarak, onlarla ölçerek, biz acaba hangi tipe benziyoruz- Eğer Rabbimizin kendisinden razı olduğu tiplere benziyorsak, bu huyları devam ettirerek hatta geliştirerek bunu sürdürmemiz gerekiyor.

İNSAN TİPLERİ ANLATILIR

Bunlardan ikincisi ise, karşılaştığımız insanlar acaba toplumda hangi tiplere oturmaktadır ve Rabbim o kimseler hakkında bize neler söylemektedir. Peygamber efendimiz bunlara karşı nasıl davranmıştır ve bizim de bu insanlarla karşılaştığımız zaman onlara karşı muamelemiz nasıl olacaktır, bu konularda Kuran, kitap ve sünnet bize yol gösterecektir." Prof. Dr. Çeker, ayrıca Kuran-ı Kerim`de geçen münafık, müşrik ve şeytan tipleri ile bu tiplere ait özelliklerin olduğu insan tipleri hakkında da bilgiler aktardı.

PLAKET VERİLDİ

Konferansa Vali Yardımcısı Yusuf Ziya Karacaev, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, Kırıkkale Müftüsü Bekir Gerek, AKÇED Başkanı Mustafa Arı, AKÇED dernek yönetiminin yanısıra çok sayıda bay bayan davetli katıldı.  Konferans sonunda Vali Yardımcısı Karacaev tarafından Prof. Dr. Çeker`e plaket verildi. Program daha sonra Prof. Dr. Çeker`in okuyucuların kitaplarını imzalanmasının ardından sona erdi.



  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli