Anahtar Kelimeler:

Erzurum'u Gezdiler

Erzurum

 Anadolu Genç İşadamları Derneği (AGİAD) üyeleri Erzurum’a gezi düzenledi. İki gün süren gezide işadamları şehrin tarihi ve turistlik alanlarını incelediler. Bazı işadamları ise, sucuk, kaşar ve bal anlaşması gerçekleştirdiler

Erzurum Gezisi

İşadamları ilk olarak yazın ve kışın karın eksik olmadığı Palandöken kayak merkezine gittiler. Burada esnaflar, kayda kaymanın keyfini çıkarttılar. Kayak merkezinde yöreye has yiyecek ve içecekleri tadılar. Ilıca Termal kaplıcalarına geçen işadamları burada günün yorgunluğunu attılar.

Keyifli Geçti

Erzurumlu işadamlarıyla buluşan esnaflar, şehrin adını Türkiye ve dünyaya duyuran eğitim kurumlarını gezdiler.  Ardından dünyaya adını duyuran Erzurum evlerini uğrayan esnaflar, burada soğuk havada sıcak çaylarını yudumladılar.

Tarihe Yaşadılar

Erzurum Kongresi’nin yapıldığı binaya uğrayan işadamları burada tarihe şahit oldular. Uzun süre binada kalarak, milli mücadele ruhunu ortak oldular. İlk günü dolu dolu yaşayan esnaflar, şehrin güzel havasıyla birlikte dinlenmeye çekildiler.

İkinci Gün

Birinci günün ardından gezilerine devam eden işadamları Ulu Camii, Lala Paşa Camii,  Yakutiye Medresesi ve Kurşunlu Medreselerini ziyaret ederek, tarihe bir daha tanıklık ettiler. Ardından esnaflar, oltu taşı yapılışının yapılışını gördüler. Esnaflar, programın sonunda karda mangal keyfini gerçekleştirdiler.  İkinci günün sonunda Kırıkkale’ye dönen işadamları üzerlerindeki bütün sitesi atmanın keyfini yaşadılar. 



  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli
  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı