Anahtar Kelimeler:

Sivil Atama Bekleniyor

Sivil Atama Bekleniyor

 MKE Genel Müdürlüğüne yapılması beklenen atama olmadı. İddiaya göre Cumhurbaşkanlığına Sahil Güvenlik eski komutanlarından birinin ismi gönderildi. Ancak Cumhurbaşkanı’nın asker yerine sivil isim istediği kaydediliyor…

Köşk’ten İmza Çıkmadı

MKE Genel Müdürlüğüne henüz genel müdür ataması yapılmadı. Kuruma sivil bir ismin atanacağı söyleniyordu. Hata Kırıkkaleli bir isim araştırılmaya başlandı. AK Parti eski Milletvekili Mustafa Özbayrak ismi zerinde uzunca bir süre duruldu. Ama daha sonra Sahil Güvenlik eski komutanlarından birinin atanacağı iddia edildi. Hata komutanın isminin de atama yazısı ile birlikte Köşk’e gönderildiği vurgulandı. Ancak şu ana kadar atama olmadı.

Gül Sivil Mi İstiyor?

İddialara göre Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kuruma sivil bir isim atanmasını istedi. Bu yüzden de atama yazısını imzalamadı ve geri gönderdi. Atamanın bu nedenle geciktiği ileri sürülüyor. Fakat bu konuda net bir bilgi yok. İktidar kanadından bu bilgiyi doğrulayan da var, teyid edemeyeceğini söyleyen de. Fakat gecikmenin manidar bir durum içerdiği de vurgulanıyor. Gül’ün sivil bir ismi istediği ifade ediliyor.

ÖZBAYRAK Olabilir

Kurumda genel müdürlük görevi vekaleten yürütülüyor. Şu ana kadar atama ile ilgili bir gelişme olmazken, Gül’ün yurt dışı gezisi nedeniyle de gecikme yaşandı. Bu hafta veya önümüzdeki hafta bu konuda bir gelişme olması bekleniyor. Mustafa Özbayrak isminin tekrar gündeme geldiği bile söyleniyor. Atanması konusunda bazı kanaatler dile getirildiği kaydediliyor. Özbayrak, ise bu konuda kendisine görev verilirse seve seve yapabileceğini söylüyor. Konuyla ilgili gelişmeler merakla takip ediliyor. 



  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 29.5 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı