Anahtar Kelimeler:

BABASININ BAŞINDA NÖBETE DURDU

BABASININ BAŞINDA NÖBETE DURDU

 Kırıkkale`de 18 Mart Şehitleri Anma töreninde duygu dolu anlar yaşandı. 2 yıl önce Hakkari Çukurca`da PKK`lı teröristlerin döşediği mayına basarak şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Fatih Aydoğdu`nun 7 yaşındaki kızı Yağmur, babasının mezarının başında selam durdu..

TÖRENLER YAPILDI

Kırıkkale`de 18 Mart Şehitleri Anma töreninde duygu dolu anlar yaşandı. 2 yıl önce Hakkari Çukurca`da PKK`lı teröristlerin döşediği mayına basarak şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Fatih Aydoğdu`nun 7 yaşındaki kızı Yağmur, babasının mezarının başında selam durup, "Seni çok özledim. Ben de senin gibi asker olacağım" dedi. Cumhuriyet Meydanı`ndaki Atatürk Anıtı`na çelenklerin konulmasıyla başlayan tören, Kültür Merkezi`nde Devlet Övünç Madalyası verilmesi ve Şehitlik`te şehitlerin mezarlarının ziyaret etmesiyle devam etti.

ÖVÜNÇ MADALYASI VERİLDİ

Kuzey Irak`ta meydana gelen çatışma sonrası gösterdiği sorumluluk ve görev anlayışı nedeniyle gazilik unvanı alan Deniz Piyade Er Dursun Güven`e Cumhurbaşkanı Abdullah Gül adına Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner tarafından Devlet Övünç Madalyası verildi. Güven, "1995 tarihinde Kuzey Irak yakınlarında harekat sırasında gazi oldum" dedi.

BABAMI ÇOK ÖZLEDİM

Şehitlik`teki ziyarette ise duygu dolu anlar yaşandı. 28 Mart 2010 tarihinde Hakkari`nin Çukurca İlçesi`nde PKK`lı teröristlerce döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Fatih Aydoğdu`nun mezarı başına gelen kızı 7 yaşındaki Yağmur`un sözleri, yürekleri dağladı. Şehit babasının mezarı başında asker selamı veren Yağmur, "Babacığım seni çok özledim. Ben de senin gibi asker olacağım" dedi. Protokol üyeleri, tüm şehitlerin mezarlarına karanfil bıraktı. 



  • Çarşamba 23.5 ° / 16.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu