Anahtar Kelimeler:

TREN GÜZERGÂHINDA KAMULAŞTIRMA BAŞLADI

TREN GÜZERGÂHINDA KAMULAŞTIRMA BAŞLADI

 Hızlı Tren’in Kırıkkale’de geçeceği güzergâhlardaki kamulaştırma çalışmalarına başlandı. Bu durum güzergâhın kesinleştiğini ve güzergâh üzerindeki çalışmaya da startın verildiğini gösteriyor…

TREN ÇALIŞMASI

Kırıkkale’de Hızlı Tren’le ilgili çalışmaları resmen başlandı. Hızlı Tren’in geçeceği güzergâhtaki arsa, tarla ve araziler için kamulaştırma çalışmasının başladığı bildirildi. Bu çalışma güzergâhın da kesinleştiğini ve işin somutlaşmaya başladığını gösteriyor. Çevre yolu üzerinden geçecek olan Hızlı Tren hattında bulunan arsa, arazi ve tarla sahiplerinin isim listeleri çıkarıldı. Listeler muhtarlıklara gönderildi. Muhtarlık vasıtasıyla mülk sahiplerine ulaşılmaya çalışılıyor.

MUHTAR AÇIKLADI

Ulaş Köyü Muhtarı Zafer Güleşen, kamulaştırma çalışmasına geçen hafta başlandığını söyledi. Gülşen, kendilerine kamulaştırma listesinin ulaştığını ve listedeki isimlere ulaşmaya çalıştıklarını belirtti. Mülk sahiplerinin hak sahipleri ile birlikte 200 kişiden fazla olduğuna dikkat çekildi. Mülk sahiplerine, hakları olan bedel ödenecek ve tren güzergâhında çalışmaya başlanacak. Ancak ödenecek miktarın ne kadar olacağı konusunda kesin bir fikir bulunmuyor.

LİSTELER HAZIRLANMIŞ DURUMDA

Kamulaştırma çalışmasının TCDD tarafından Kırıkkale’de bir firmaya verildiğini söyleyen Muhtar Güleşen, “Beni önceki gün aradılar ve temas kurdular. Arsası kamulaştırılacak kişilerin de listesini verdiler. Birkaç gündür sürekli görüşüyoruz. Kırıkkale’den bir firmaya vermişler işi. Onlar da listede yer alan kişilere ulaşmaya çalışıyor. Belirlemeye çalıştıkları konu arsanın gerçekten listedeki isimlere ait olup olmadığı ve bu kişilerin köyde ikamet edip etmediği” dedi.

 



  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu