Anahtar Kelimeler:

DELEGE OYLAMASI İLGİNÇ SONUÇLAR ÇIKARDI ORTAYA

DELEGE OYLAMASI İLGİNÇ  SONUÇLAR ÇIKARDI ORTAYA

 ŞİMDİ NE OLACAK?

 

Türk Metal Sendikası’nda delege oylaması önceki gün yapılırken, sonuçlar bir hayli dikkat çekici oldu. Delege oylamasının sonuçlarına göre 8 Nisan’daki seçim daha da büyük önem kazandı…

 

 

ORTAYA ÇIKAN SONUÇ

Kırıkkale’de merakla beklenen Türk Metal Sendikası seçiminin ikinci ayağı olan delege oylaması önceki gün yapıldı. Tüm fabrikalara kurulan sandıklar ile işçiler 8 Nisan’da gerçekleştirilecek şube başkanlığı seçiminde oy kullanacak delegeleri belirlemeye çalıştılar. Seçime daha önce delegelerini belirleyen adaylar ve gurupları katıldı. Ortaya çıkan sonuçlar ise bir hayli dikkat çekici oldu.

 

DELEGE SAYILARI

Türk Metal Sendikası Kırıkkale Şubesi Yönetimini belirleyecek, MKE işyerlerinde delege seçimleri tamamlandı. Seçimde sürprizler yaşandı. Seçim sonunda muhalefet 60 delege alırken, mevcut başkan Mürsel Öcal 56 delege de kaldı. Seçimin en sürpriz olayı ise Silah Fabrikası’nda Mürsel Öcal`ın delege çıkaramaması oldu. Bu sonuçlara göre 8 Nisan tarihinde seçim gerçekleştirilecek.

 

İŞTE DELEGELER

Fabrikalara göre delege sonuçları şu şekilde belirlendi: PİRİNÇ FABRİKASI: Mürsel Öcal: 0, Serdar Murat Can: 14. İMLA FABRİKASI: Mürsel Öcal: 0, Bahtiyar Polat: 10. SİLAH FABRİKASI: Mürsel Öcal: 1, Hasan Akkaya: 27. TAPA: Mürsel Öcal: 13, Serdar Murat Can: 3. HURDA: Mürsel Öcal: 22. Karşı gurup: 0. BÖLGE: Tek liste: 6. MERMİ: Mürsel Öcal: 22, karşı gurup: 0. ÇELİK: Mürsel Öcal: 14, Serdar Murat Can: 5. Ayrıca 12 daimi delege bulunuyor.

 

8 NİSAN ÖNEMLİ OLDU

Şimdi elde edilen bu sonuçlar ve belirlenen delegeler 8 Nisan tarihinde yapılacak olan şube başkanlığı seçiminde başkan ve yönetimini belirleyecek. Ortaya çıkan sonuç başa baş bir durumu gösteriyor gibi. Bu duruma göre iki taraf da çekişmeli bir seçime hazırlanıyor. Budan sonra delegeleri ikna çalışmaları başlayacak. İkna edilen delegeler şube başkanı ve yönetimini tayin edecek.

 

SONUCU DEĞERLENDİRDİLER

Sendikanın genel merkezi yaşanan bu çekişmeyi yakından takip ediyor. Genel merkez sonuç konusunda yorum yapmıyor. Serdar Murat Can, “Ortaya çıkan sonuç bizim açımızdan gayet iyi. İşçi arkadaşlarımıza desteklerinden ötürü teşekkür ediyoruz” dedi. Mürsel Öcal ve ekibi dün şube başkanlığında toplantı yaptı. Sendika genel merkezinin de ortaya çıkan sonuç konusunda bilgilendirildiği öğrenildi.



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı