Anahtar Kelimeler:

NÜFUS CÜZDANINA TAM 66 YIL SONRA KAVUŞTU

NÜFUS CÜZDANINA TAM 66 YIL SONRA KAVUŞTU

 66 YIL KİMLİKSİZ YAŞAMIŞ!

Balışeyh ilçesi Eldelek köyünde 66 yıldır nüfus cüzdanı olmadan yaşayan Nehir Güngör, nüfus cüzdanına kavuştu.

NÜFUS KAYDI YOKMUŞ

Balışeyh ilçesi Eldelek köyünde 66 yıldır nüfus cüzdanı olmadan yaşayan Nehir Güngör, Balışeyh Kaymakamı Tekin Erdemir`in girişimleri sonucu nüfus cüzdanına kavuştu. Nehir Güngör, doğumundan kısa bir süre sonra kızamık hastalığına yakalanması üzerine öleceği düşüncesiyle ailesi tarafından nüfusa kaydettirilmediğini ve 66 yıl boyunca nüfus kaydı olmadan yaşadığını söyledi.

HASTALIĞI OLMAMIŞ

Ömrü boyunca ciddi bir hastalık geçirmediğini ve devletle bir işi olmadığını ifade eden Güngör, "Babam rahmetli, doğduğum dönemde kızamık hastalığından öleceğimi düşünerek beni nüfusa yazdırmamış. Sonra kızamıktan kurtulmama rağmen babamla annemin `ölecek` düşüncesi değişmemiş. Bu yaşıma kadar nüfus cüzdansız yaşadım. Babamın ölümü üzerine de evimizde erkek olmadığı için beni kimse götürüp de nüfusa kaydettirmedi. Ben de böyle kalmışım" dedi.

KAYMAKAM SAYESİNDE

Balışeyh Kaymakamı Tekin Erdemir, Nehir Güngör`ün evine giderek nüfus cüzdanını verdi. Kaymakam Erdemir, Güngör`ün 66 yıl sonra nüfusa kaydedildiğini, bugünün onun için önemli bir gün olduğunu belirtti. Erdemir, "Teyzemiz bundan sonra Sosyal Yardımlaşma Vakfımızın her türlü imkanından faydalanacak. Kendisi 65 yaşından büyük olduğu için en kısa zamanda 65 yaş aylığı da bağlayacağız. Sosyal Güvenlik Kurumu`na da kaydı yapılacak ve sağlık hizmetlerinden de ücretsiz bir şekilde faydalanacak" dedi.

HER ZAMAN GELEBİLİR

Nehir Güngör`ün yaşadığı evin de kötü durumda olduğunu ifade eden Erdemir, "Bununla ilgili yardımları da kendisine yapacağız. Devlet olarak, teyzemizin her daim yanındayız. Her türlü isteğini, her türlü ihtiyacını zamanında gidereceğiz. Biraz geç olmuş ama Kusura bakmasın. Bizim yeni haberimiz oldu bu konudan. İnşallah bundan sonra daha güzel bir hayat sürecek. Bir oğlu var artık. Kendisiyle beraberiz. Her zaman yanımıza gelebilir" diye konuştu.



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu