Anahtar Kelimeler:

KUTLU DOĞUM HAFTASINDA ŞİİR YARIŞMASI YAPILIYOR

 KUTLU DOĞUM HAFTASINDA ŞİİR YARIŞMASI YAPILIYOR

 AKROSTİŞ

YAPACAKSINIZ!

Kırıkkale Diyanet Mensupları Derneği (KIDİMDER), Kutlu Doğum Haftası için akrostiş şiir yarışması düzenledi. Yarışma konusunda bilgi verildi…

ŞİİR YARIŞMASI

Kırıkkale Diyanet Mensupları Derneği (KIDİMDER), Kutlu Doğum Haftası için akrostiş şiir yarışması düzenledi. Akrostiş şiir çalışmasında her mısranın baş harfleri sırasıyla M-U-H-A-M-M-E-D-M-U-S-T-A-F-A şeklinde olacak. Kazananlara 15 Nisan`da Başpınar Kapalı Spor Salonu`nda 6 bin kişinin katılımlarıyla umre ziyareti, tablet bilgisayar, dijital fotoğraf makinesi ve kitap seti hediye edilecek. 

BİLGİ VERİLDİ

Kutlu Doğum Haftası`nda büyük bir programa imza atmayı hedeflediklerini açıklayan KIDİMDER Başkanı Necati Karakuş, program öncesi arabalara takılması için gül kokusu, esnaflara Hadis-i Şerif dağıtacaklarını söyledi. Program girişinde çocuklara balon, büyüklere ise kalem dağıtmayı hedeflediklerini belirten Karakuş, "Salon girişine Kutsal Emanetler ve kitap sergisi açacağız. Programda ilahiler, Kur`an-ı Kerim tilaveti, Efendimizi anlatan konuşmacılar bulunacak. Programa en az 6 bin kişi bekliyoruz." dedi. 

NASIL OLACAK?

Akrostiş şiir yarışması düzenleyeceklerini de açıklayan Karakuş, "Şiirlerde her mısranın baş harfleri Efendimizin (sav) isminin baş harfleri olan M-U-H-A-M-M-E-D-M-U-S-T-A-F-A şeklinde olacak. Yarışmaya katılım ve eser gönderimi, 20 Mart – 10 Nisan tarihleri arasında mümkün olabilecektir. Yarışmacılar bir eserle yarışmaya katılabileceklerdir. Yarışmacılar, bilgisayar ortamında yazdıkları yazılarını www.kidimder.com internet sitesi üzerinden (kidimderkutludogum@mynet.com internet yoluyla gönderdikten sonra ayrıca aynı yazılarını KIDİMDER derneğimize veya Nt Mağazaları Kırıkkale Şubesi`ne en geç 10 Nisan`a kadar şahsen ulaştıracaklardır." şeklinde açıklama yaptı.  

HERKES KATILABİLİR

Şiir yarışmasına Kırıkkale de bulunan tüm lise öğrencilerinin katılabileceğini belirten Karakuş, yarışma hakkında şu bilgileri verdi: "Eserde katılımcının adı, soyadı, okulu, adresi ve telefon numarası mutlaka bulunmalıdır. Eser, 2 kıta 15 mısradan oluşacak. Eserde yazım ve anlatım kurallarına riayet edilmelidir. Yarışmaya katılan eserlerin, yarışmacının kendi eseri olması, özgün olması, daha önce hiçbir yarışmaya gönderilmemiş olması ve herhangi bir yerde yayımlanmamış olması gerekmektedir. Aksi durum, hem maddi hem manevi sorumluluğu gerektirir. Teslim tarihinden itibaren eserlerin her türlü yayın hakkı KIDİMDER`e ait olacaktır.  

İLAN EDİLECEK

Yarışmayı düzenleyen kurum, yarışmaya katılan eserleri kitap, CD vb. şekilde yayımlamak ve internet sitesinde sergilemek hakkına sahiptir. Bu durumlarda yarışmacılar telif hakkı talebinde bulunmayacaklarını, yarışmaya katılmakla kabul etmiş sayılır. Sonuçlar, 15 Nisan`da Kırıkkale Başpınar Kapalı Spor Salonu`nda saat 14.00`de yapılacak Kutlu Doğum programında açıklanacak ve 16 Nisan`da internet sitemizde ilan edilecektir. Şiirler bilgisayar ortamında yazılacaktır." 



  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli