Anahtar Kelimeler:

Yeni Genel Müdüre Mesaj

Yeni Genel Müdüre Mesaj

 Kırıkkale’den Mesaj

Enerji Bir Sen Şube Başkanı Cebrail İbiş, genel müdür ataması yapılan MKE Kurumu konusunda bir açıklamada bulundu ve kurumun önemini anlatmaya çalıştı… 

Açıklamada Bulundu

Enerji Bir Sen Kırıkkale Şube Başkanı Cebrail İbiş, “Günümüzde Türk Savunma Sanayi’nin en büyük ve önder Kuruluşu Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu’dur.  Temelleri Fatih Sultan Mehmet’in Top Döküm Tesislerini kurdurmasıyla atılmış olan bu güzide kurum 15. yüzyıl Osmanlı İmparatorluğu döneminden başlayarak günümüze kadar geçen süreçte savunma sanayimizin lokomotifi olmuştur.

Mke’nin Konumu

Kurtuluş Savaşımızın da en önemli silah ve mühimmat tedarikçilerinden olan MKEK, Savunma Sanayinin çeşitli alanlarında yaptığı yatırımlarla Türk Silahlı Kuvvetlerinin her çeşit silah, mühimmat, roket, harp araç ve gereç ihtiyacını karşılamaya çalışmaktadır.

 

Yeni Genel Müdüre Mesaj

MKE Kurum’un savunma sanayinde dışa bağımlılığı azaltan, teknoloji ihraç eden, dünya pazarında güvenilen ve aranan bir marka olabilmesi, gücüyle dosta güven, düşmana korku veren TSK’nın ve güvenlik güçlerinin ihtiyaç duyduğu ileri teknolojiye sahip harp araç ve gereçleri üretebilmesi mümkündür.

Güçlü Ulusal Savunma

Yeni Genel Müdürümüzün MKE Kurumunu Savunma sanayi alanında daha yükseklere taşıyacağına inancımız tamdır. Dünyada söz sahibi olan ABD, Rusya, Fransa, Almanya, Çin gibi ülkelerin ekonomiyle birlikte güçlü bir ulusal savunma sanayine sahip oldukları görülmektedir.

Savunma Sanayinin Önemi

6 milyon civarında bir nüfusa sahip olan İsrail güçlü savunma sanayisi ile dünyaya meydan okurken, savunma gereksinimini başka ülkelerden karşılayan ve bu alanda Türkiye’ye üstünlük sağlamaya çalışan Yunanistan iflas etmiştir. Bugün Türkiye, savunma harcamaları açısından Ortadoğu’daki 10 ülke arasında 4`üncü, Avrupa ülkeleri arasında da 5`inci sıradadır. Türkiye’nin, içinde bulunduğu coğrafyadaki jeostratejik konumu ve kendisine yöneltilen tehditler nedeniyle, modern sistemlerle donatılmış silahlı kuvvetlere ve gelişmiş savunma sistemlerine sahip olması mutlak bir zorunluluktur” dedi.

Personel Açıklaması

Enerji Bir Sen Kırıkkale Şube Başkanı Cebrail İbiş, “Çalışanların moral ve motivasyonu artıcı tedbirler alınmalı, parlayıcı ve patlayıcı üreten fabrikalarda çalışanlar için üretimi teşvik pirimi verilmelidir. Personel devir oranını azaltıcı tedbirler alınmalıdır” diye konuştu.



  • Çarşamba 23.5 ° / 16.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu