Anahtar Kelimeler:

Yemek Zehirlenmesi Değil!

Yemek Zehirlenmesi Değil!

 Üniversite Açıklama Yaptı

Kırıkkale Üniversitesi tarafından bir süre önce öğrencilerin zehirlendiğine yönelik haberlere açıklama yapıldı ve konuyla ilgili bilgi verildi…

Habere Açıklama

Üniversiteden yapılan açıklamada bu konuşla ilgili şu bilgiler aktarıldı: Bilindiği üzere 21 Mart 2012 tarihinde çeşitli ajanslarda ve 22-23 Mart 2012 tarihinde de gazetelerde Kırıkkale Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğrencilerinin yemekten zehirlendikleri yönünde haberler yer almıştır. Haberler üzerine inceleme başlatılmış ve aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür: 

Olumsuzluğa Rastlanmadı

1- Üniversitemiz öğrencileri ve personeline aynı mutfakta pişirilen yemekler, gerekli temizlik ve sağlık kurallarına uygun olarak servis edilmektedir. Servis edilen yemeklerden alınan numuneler, sağlık mevzuatı gereği, uygun koşullarda 3 gün saklanmaktadır. İlgili haberler üzerine bu yemekler tahlile gönderilmiş ve herhangi bir olumsuzluğa rastlanmamıştır.

2- Konu ile ilgili olarak Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimliği’nden bilgi istenmiş, bu bilgilerde de hiçbir öğrenciye besin zehirlenmesi teşhisi konulmadığı görülmüştür.

3- 20 Mart 2012 tarihinde hazırlanan yemeklerden toplam 2 bin 600 öğrenci ve personel yemiş ve herhangi bir şikayet gelmemiştir.

4- Özensiz bir şekilde hazırlanan haberde, rahatsızlanan öğrencilerin şüpheleri kesin tanı gibi verilerek hem kurumumuz ve hizmetin satın alındığı yemek firması zan altında bırakılmış, hem de öğrencilerimiz ve aileleri huzursuz edilmiştir.

5- Tahlil raporları ve yazışma sonuçlarının beklenmesi sebebiyle açıklama bugüne bırakılmıştır.” 



  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli