Anahtar Kelimeler:

İşçiler 8 Nisan'ı Bekliyor

İşçiler 8 Nisan

 Yetki Mücadelesi Olacak!

İşçiler De Sendikalar Da Bekliyor 

8 Nisan tarihinde yapılacak olan Türk Metal Sendikası şube başkanlığı seçiminin sonucuna göre MKE işyerlerinde yeni bir yetki mücadelesi başlatılacak… 

Sendika Seçimi

MKE’de yakın tarihte yeni bir yetki mücadelesi başlatılacak gibi görünüyor. 8 Nisan tarihinde Türk Metal Sendikası’nın şube başkanlığı seçimi yapılacak. Seçimin sonucuna göre 500 kadar işçi ile birlikte yeni bir yetki mücadelesi startı verilecek. Dayanışmada oldukları ileri sürülen işçilerin seçimi bekledikleri, beklentilere cevap veren bir yönetim oluşmaması durumunda dayanışma halinde yeni bir yetki mücadelesine başlayacakları söyleniyor.

Öcal’a Yaklaşım

İşçilerin şu andaki mevcut aday ve adaylara, ayrıca mevcut yönetime pek sıcak bakmadığı kaydediliyor. Yepyeni isimlerle yeni bir başlangıç yapmayı amaçlayan işçiler, seçimde tarafsız kalacaklar. Delege seçimini takip eden işçilerin çıkan sonuçlardan memnun olmadıkları ifade ediliyor. Sonuçlara göre mevcut başkan Mürsel Öcal çalıştığı silah fabrikasından bile delege olarak çıkamamıştı. Bu durumun işçinin tepkisini en bariz şekilde gösterdiği vurgulanıyor.

Can Ve Ekibi

Serdar Murat Can ve ekibini de yakından takip eden işçilerin, onlara da temkinli yaklaştıkları kaydediliyor. İşçilerin tüm ekiplerden oluşan karma ve iyi bir yönetim oluşmaması durumunda buna karşı yeni bir ekiple yetki mücadelesi başlatacaklarından söz ediliyor. Yetki için de Çelik İş Sendikası düşünülmüyor.

Çelik İş’te Bekliyor

Başka bir sendika ile temas yapıldığı vurgulanıyor. Çelik İş Sendikası’nın da gelişmeleri takip ettiği ve 8 Nisan’da oluşan duruma göre hareket edeceği bildiriliyor. Bu sendikanın da duruma göre yetki mücadelesi başlatabileceği ifade ediliyor. Şimdi tüm dikkatler 8 Nisan tarihinde sandıktan çıkacak sonuca çevrilmiş durumda. 



  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı