Anahtar Kelimeler:

Dershaneler Şüpheli!

Dershaneler Şüpheli!

 Bu İş Nasıl

Olacak?

Temkinli Yaklaşıyorlar! 

Hükümetin dershaneleri okul yapacağını söylemesine Kırıkkale’deki dershanelerin çoğu temkinli yaklaşıyor… 

Dershanelerin Düşüncesi

Hükümetin bir süre önce dershaneleri kapatıp, okul yapacağını söylemesine Kırıkkale’deki dershaneler temkinli yaklaşıyor. Dershanelerin okul yapılması fikrini ilginç bulduklarını söyleyen dershane yöneticileri ve bazı dershanelerin sahipleri, “Bu birden bire ortaya atılmış bir fikir. Nasıl olacak, nasıl yapılacak bilmiyoruz. Kırıkkale’de okul yapılabilecek dershane zor bulunur. Öyle okul donanımı olan dershane yok ki” diyorlar.

Fikir Güzel Olabilir Ama!

İsim vermek istemeyen dershane yöneticileri ve bazı dershane sahipleri, hadiseye bu şekilde yaklaşırken, “Kırıkkale’deki dershaneler okul olacak gibi bir durumda değil ki. Hepsi şehrin en kalabalık yerinde, otopark sorunu olacak bölgelerde. Üstelik sınıf mevcutları bir okul standardında değil. Fikir belki güzeldir, tartışılabilir ama, mesela Kırıkkale’de böyle bir fikri uygulama imkanı pek mümkün görünmüyor.  

Mümkün Görünmüyor

Bir kere dershanelerin standartları ve içinde bulundukları koşullar buna uygun değil. En azından Kırıkkale’de durum böyle. Biliyoruz ki, bir çok ilde de durum aynı. Yani bu fikir sanki gündemi değiştirmeye yönelik gibi geldi bizlere. Okul için bazı yasalar gerekiyor. Mesela okulların yakınında sigara satan yerler olmamalı. Dershanelerin yakınında meyhaneler bile var iken, bu fikri uygulamak çok zor görünüyor” diyorlar



  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli