Anahtar Kelimeler:

Türkiye'nin Afrika Açılımını Anlattılar.

Türkiye

 Kü’de Konferans Yapıldı

Kırıkkale Kent Konseyi Gençlik Meclisi ve Kırıkkale Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediği bir programla üniversitede Türkiye’nin Afrika açılımı anlatıldı.

Konferans Yapıldı

Kırıkkale Kent Konseyi İl Gençlik Meclisi ile Kırıkkale Üniversitesi`nin ortaklaşa düzenlemiş olduğu ONG TURQUOİSE Başkanı Sebahattin Özden’in konuşmacı olarak katıldığı "Afrika`da Fransız Sömürgeciliği ve Türkiye`nin Afrika Açılımı" konulu konferans Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz ve Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız katılımıyla Üniversitenin Kocatepe Salonunda gerçekleşti.

Batının Durumu

Sebahattin Özden Afrika`nın yıllarca Fransızlar tarafından sömürüldüğü ve buna gerek İslam dünyası gerekse kendini uygar olarak tanımlayan batının seyirci kaldığını Türkiye`nin ise son 10 yıl içerisinde Afrika’ya gerek yardım gerek eğitim konusunda çeşitli yardım kuruluşları vasıtasıyla yardım ettiğine değindi.

Bilgiler Verildi

Türkiye`den sadece adı duyulmuş yardım kuruluşlarının değil yurt dışı ortaklığı ile kurulan yardım kuruluşlarının oralarda yaptığı yardımlardan bilgi veren Özden ONG TURQUOİSE nin orada yapmış olduğu faliyetlerden bahsederken başından geçen ilginç olaylardan da bahsetti. tuareg de esir düştükten sonra sultan tarafından verilen şövalye unvanının anısını anlatan Özden salonda sohbet havasında bir atmosferde deneyimleri yetkililere ve genç üniversitelilere anlattı.

Plaket Verildi

Kırıkkale Belediyesi adına verilen plakette konuşan Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz bu faaliyetlerden taktirle bahsederken Kent Konseyi Gençlik Meclisi Üyelerini başta Başkan İbrahim Emin Yılmaz olmak üzere taktir etti. Kırıkkale Üniversitesi adına plaketini taktim eden Rektör yardımcısı Prof. Dr. Osman Çağlayan sohbet havasında geçen konferanstan duyduğu mutluluğu belirtti. 

Teşekkür Edildi

Kırıkkale Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı İbrahim Emin Yılmaz`ın yapmış olduğu kapanış konuşmasında katkılarından dolayı Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz`a ve Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız`a ve konuklara teşekkür etti.

 



  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli