Anahtar Kelimeler:

Ağaçları kemirmişler...

Ağaçları kemirmişler...

 Vay kemirgenler vay!

Bahşılı ilçesinde kemirgen yaban hayvanları, bazı meyve ağaçlarına zarar verdi. Kemirgenlerin ağaçların köklerini yiyerek kurutmaya başladı… 

Ağaçlar kuruyor

Bahşılı ilçesinde kemirgen yaban hayvanları, bazı meyve ağaçlarına zarar verdi. İlçeye bağlı Çamlıca köyünde meyve ağaçlarının köklerinin, yaban hayvanları tarafından kemirildiğini gören vatandaşlar, durumu İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerine bildirdi. Ekiplerin incelemesinde, Adem Koç, Mevlit Ekrem Koç, Adnan Karakoç ve Erdoğan Koç isimli çiftçilerin bahçelerindeki elma, armut gibi meyve ağaçlarının gövdesinin kemirildiği belirlendi.

Çalışma yapılacak

Ekipler, incelemenin ardından tutanak tuttu. Bu konuda hazırlanacak raporun, İl Tarım Müdürlüğü`ne gönderileceği bildirildi. Tarla faresi ve Sincap gibi hayvanların ağaçların köklerine zarar verdiği vurgulandı. Köstebeklerin de ağaçlara köklerini yiyerek zarar verdiği kaydedildi. Tarım İl Müdürlüğü ekipleri konuyla ilgili çalışma yaparken, şimdi bu hayvanlara karşı önlen alınması konusunda çalışma yapacaklar. Ağaçlara zarar veren kemirgenlerin için nasıl bir önlem alınacağı merak konusu.

Zorlu kış nedeniyle!

Kemirgenlerin ağaç köklerini yiyerek beslendiği bildirildi. Ancak daha önce böyle hadiselerin yaşanmadığı vurgulandı. Bu yıl kış şartlarının çetin geçmesi nedeniyle kemirgenlerin kar yüzünden yiyecek bulamadıkları ve ağaç köklerini yemeye başladıkları düşünülüyor. Zorlu kış şartlarının insanları olumsuz etkilediği kadar hayvanları da olumsuz etkilediği ifade ediliyor. Bu hayvanların kışı kar altında ağaç köklerini kemirdikleri düşünülüyor.



  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli