Anahtar Kelimeler:

Sendika İl Divanı Yapıldı

Sendika İl Divanı Yapıldı

 Neler Konuşuldu?

Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Şube başkanlığı tarafından hafta sonu Öğretmenevi’nde ‘İl Divan Toplantısı’ yapıldı. Toplantıda sendikal çalışmalar konusunda bilgiler verildi…

Toplantı Yapıldı

Geniş katılımlı toplantıya sendikaların genel merkez yöneticileri de katıldı. Toplantıda bilgi veren Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Oktay Sümer, yeni eğitim tasarısını anlattı. Sümer, eğitim sisteminde yapılan değişiklikle bazı zorlukları da göğüsleyeceklerini belirtti ve “Bizim sendika olarak yükümüz ağır. Her zaman mücadelemiz devam edecek. Elimizden geleni yapacağız” diye konuştu. Şube Başkanı Oktay Sümer, 600 bin üyelerinin bulunduğunu söyledi ve 15 Haziran 2012 tarihinde yapılacak olan sayım ile Kırıkkale’de 5 bin olacak üye sayılarını 6 bin 500’e çıkarmayı hedeflediklerini ifade etti.

Geniş Katılım Oldu

İl Divan Toplantısına Diyanet Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yaman başta olmak üzere, Sağlık Sen Şube Başkan Murat Çaykara, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Rıfat Ünlü ve çok sayıda sendika üyesi katıldı. Memur-Sen olarak toplu sözleşme yasa tasarısı çalışmalarının takipçisi olduklarını ifade eden Başkan Oktay Sümer, tasarıda hizmet kolu toplu sözleşmesiyle yerel yönetimlerde işyeri toplu sözleşmelerine yer verilmesi gerektiğini söyledi. Üye sayılarını yükseltmek için çok çalışacaklarını söyleyen Başkan Sümer, hedeflerindeki üye sayısına ulaşana kadar bütün kapıların çalınarak, gönüllerin alınması gerektiğini vurguladı. 

Eğitim Sistemi Konuşuldu

Geçtiğimiz gün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülerek kabul edilen 4+4+4 eğitim sistemi hakkında da açıklamalarda bulunan Sümer, eğitim sisteminde yapılan değişiklikle bazı zorlukları da göğüslediklerini ifade ederek,  kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceklerini belirtti.  Memur-Sen olarak, Türkiye’nin özgürleşme demokratikleşmesine katkı sağladıklarını dile getiren Sümer, milletin her sorunuyla ilgilenen etkili ve yetkili bir konfederasyon olduklarını dile getirdi.



  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu