Anahtar Kelimeler:

Köpekler Nefes Kesti!

Köpekler Nefes Kesti!

 Gösteri Yaptılar

Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet polisleri tarafından eğitilen köpekler, Türk Polis Teşkilatı`nın 167.Kuruluş yıldönümü etkinlikleri dolayısı ile Kırıkkale Cumhuriyet Meydanı`nda nefes kesen bir gösteri yaptı. 

Köpeklerin Gösterisi

Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet polisleri tarafından eğitilen köpekler, Türk Polis Teşkilatı`nın 167. Kuruluş yıldönümü etkinlikleri dolayısı ile Kırıkkale Cumhuriyet Meydanı`nda nefes kesen bir gösteri yaptı. Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü`nde farklı görevlerde kullanılan Rodwider cinsi Reis ve K9 cinsi Bora isimli iki köpek hünerlerini vatandaşlara sergiledi. Cumhuriyet Meydanı`nda düzenlenen gösteriyi çok sayıda vatandaş ilgiyle izledi.  

Kapkaççıyı Yakaladı

Sahibinin emrine uyan Reis isimli köpeğin, geri geri yürümesi, eğitmenin `sağıma ve soluma geç` emrini hatasız yerine getirmesi izleyenlerin beğenisini kazandı. Emniyet mensupları, düzenlenen gösteride köpeklerin kapkaç yapan yada silahlı saldırıda bulunan kişileri nasıl yakaladıklarını canlandırdı. Bir vatandaşın çantasını alarak kaçmaya çalışan kapkaççıyı elinden ısırarak yakalayan Reis isimli köpek, eğitmenin bırak emrine kadar kapkaççının yanında beklemeye devam etti.  

Büyük Alkış Aldılar

Bir başka gösteride ise rehin alınan vatandaşın kurtarılması vardı. Rehine kaçıran silahlı bir grup, peşine düşen polisin dur ihtarına uymadı. Polisle silahlı gurup arasında çatışma çıktı. Çıkan çatışmada bir polis yaralandı. Eğitmenin emri ile harekete geçen K9 cinsi Bora isimli köpek silahlı saldırganı etkisiz hale getirerek rehinenin kurtarılmasını sağladı. Son gösteride ise bankayı soyan silahlı bir soyguncunun ateş açması üzerine saldırıya geçen polis kopeği Bora, silahlı şahsın kolundan ısırarak teslim olmasını sağladı. Reis ve Borsa isimli köpeklerin gösterileri polis haftası boyunca Cumhuriyet Meydanında yapılan gösteri merkezinde halkın beğenisine sunulacak.



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu