Anahtar Kelimeler:

Kırıkkale'de Geçici İşe 300 Başvuru Yapıldı...

Kırıkkale

 İşte İşsizlik Gerçeği

Kırıkkale`de, İl Özel İdaresinin Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında geçici işçi alacağını duyan yüzlerce işsiz vatandaş İş Kur İl Müdürlüğüne akın etti.

Sadece 5 Aylık İş

Kırıkkale`de, İl Özel İdaresinin Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında geçici işçi alacağını duyan yüzlerce işsiz vatandaş İş Kur İl Müdürlüğüne akın etti. 30 kişinin alınacağı iş başvurusuna yaklaşık 300 kişinin müracaat etmesi kentteki işsizliği bir kez daha gözler önüne sermiş oldu. Kırıkkale Valiliği İl Özel İdaresi, İş Kur İl Müdürlüğünce sürdürülen Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında çevre düzenlenmesi ve ağaç dikimi işinde 5 ay boyunca asgari ücretli 30 kişiyi işçi olarak çalıştıracağını duyurdu.

Kura İle Belirlenecek

İşçi alınacağını duyan yüzlerce işsiz vatandaş bin bir umutla müracaat etmek için İş Kur İl Müdürlüğüne akın etti. Kimi evine ekmek götürmek, kimi evlenmek, kimi de SGK iş günü primini doldurmak ve emekli olmak için sıraya girdi. Ancak alınacak işçi sayısının az, başvurunun ise yüksek olması işsizlerin umudunu yarıda bıraktı. İş bulamadıklarını, işsiz olduklarını söyleyen yaşlısından gencine birçok vatandaş `ya çıkarsa` diyerek sıraya girdi. 5 aylık işte çalışacak şanslı 30 kişi çekilecek kura ile belirlenecek.



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı