Anahtar Kelimeler:

Sulakyurt İlçesinde 150 Oğlak Telef Oldu!

Sulakyurt İlçesinde  150 Oğlak Telef Oldu!

 Hepsi Öldü!

Kırıkkale`nin Sulakyurt ilçesine bağlı Deredüzü köyünde hayvancılık yapan İbrahim Cesur`a ait 150 oğlak, henüz belirlenemeyen bir nedenden ötürü 7 gün arayla telef oldu. 

Yardım İstedi

Kırıkkale`nin Sulakyurt ilçesine bağlı Deredüzü köyünde hayvancılık yapan İbrahim Cesur`a ait 150 oğlak, henüz belirlenemeyen bir nedenden ötürü 7 gün arayla telef oldu. Veterinerlerin teşhis koyamadığı oğlak ölümlerinin insan sağlığına olumsuz etkileri olduğunu belirten Cesur, yetkililerden yardım istedi.

İlk Kez Oluyor

İlçede 40 yıldır hayvancılık yaptığını belirten Cesur, "Yaklaşık 50 bin TL civarında zararım var. Bundan önceki yıllarda hiç böyle bir sorunla karşı karşıya kalmadım. Bu yıl 150 oğlağım telef oldu. Veterinerler de bu duruma çare bulamıyor. Yetkililerden biran önce bu konuya el atmasını istiyorum."dedi.  

Hastalanmışlar

Her gün onlarca oğlağın gözleri önünde telef olduğunu ifade eden Cesur, "Oğlaklarım grip olup, hastalanmışlardı. Sulakyurt ilçesinden özel bir veteriner götürdüm. Oğlakları tedavi etmek için veteriner oğlaklara şurup ve ağız fısfısı verdi. Ardından ölümler başladı, 20, 30, 40 derken tam 150 oğlak peş peşe can çekişerek telef oldu. Bunun üzerine Kırıkkale`nin Sulakyurt İlçe Tarım Müdürlüğü`nden yardım istedim." diye konuştu.

Üzücü Bir Durum

Oğlaklarının gözlerinin önünde acı çeke çeke ölmesine çok üzüldüğünü belirten Cesur, bu durum karşısında çaresiz kaldığını ifade etti. 5 çocuğunun olduğunu ifade eden Cesur, "Bu hastalığın çocuklarıma geçmesinden de korkuyorum. Oğlaklar telef olduktan sonra ortaya pis bir koku yayıyor. Bu da çocuklarım da alerji yapıyor. Çocuklarımda bulantı, öksürme ve hapşırık başladı. Ne yapacağımı bilemiyorum." şeklinde konuştu.



  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu