Anahtar Kelimeler:

Atalay'dan Teşvik Açıklaması

Atalay

 Sanayici Bekliyorlar!

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, AK Parti Miletvekilleri Oğuz Kaan Köksal ve Ramazan Can’la birlikte parti binasında dün düzenlediği basın toplantısında yeni teşvik uygulamasını ve Kırıkkale’nin durumunu anlattı… 

Tüzük Açıklaması

Parti binasındaki basın toplantısına ilgi yüksek oldu. Toplantıya Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile birlikte AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kaan Köksal ve Ramazan Can’da katıldı. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, önümüzdeki Ekim-Kasım aylarında yapılacak büyük kongre öncesi, `3 kere milletvekili seçildikten sonra bir daha seçilemez` tüzüğünün değişimi konusunda bir çalışma olmadığını söyledi. 

Bilgi Verdi

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, önümüzdeki Ekim-Kasım aylarında yapılacak büyük kongre öncesi, `3 kere milletvekili seçildikten sonra bir daha seçilemez` tüzüğünün değişimi konusunda bir çalışma olmadığını söyledi. Atalay, bununla birlikte ortalıkta 4 dönem milletvekilliğinin çok konuşulan ve değerlendirilen bir konu olduğunu ifade etti.

Nöbetçi vekil uygulaması kapsamında Kırıkkale`ye gelen Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Ak Parti il binasında yapılan toplantıya Kırıkkale milletvekilleri Oğuz Kağan Köksal, Ramazan Can, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, partililer, ulusal ve yerel basın temsilcileri katıldı.  

Teşvik Kararnamesi

Polislerin ve avukatların günlerini kutlayarak sözlerine başlayan Başbakan Yardımcısı Atalay, "Teşvik Kararnamesi dün açıklandı. Bu kararname adaletli dağıtıldı. Bu kararname 6 bölümden oluşuyor. Kırıkkale bu teşvikte 4. sırada yer alıyor. Bu sıra Kırıkkale için çok güzel." ifadesini kullandı. Kırıkkale`nin az teşvik alan Ankara`nın yanı başında olduğunu belirten Atalay, "Bunu çok iyi değerlendirmek gerekir. Kırıkkale Güç Birliği Yönetimi bu çalışmaları hızlandıracak. Yapılan çalışmalarla sanayicileri Kırıkkale`ye çekmeyi hedefliyoruz." diye konuştu.  

Dört Ana Ayak

Yeni teşvik sistemiyle Anadolu`nun her yerinde yatırımlar yapılması, bölgesel dengesizliklerin ortadan kalkması, istihdam ve üretimin artmasının hedeflendiğini kaydeden Atalay, şunları söyledi: "Dört ana ayağı olan sistem; genel teşvik uygulamaları, bölgesel teşvik uygulamaları, büyük ölçekli yatırımların teşviki ve stratejik yatırımların teşvikinden oluşacak.  

İmkanlar Açıklandı

Genel teşvik uygulamalarında KDV istisnası ve gümrük vergisi muafiyeti yer alırken, bölgesel teşvik uygulamalarında bunlara ek olarak vergi indirimi, sigorta primi işveren hissesi desteği, yatırım yeri tahsisi ve faiz desteği olacak. Büyük ölçekli yatırımların teşvikinde ise KDV istisnası, gümrük vergisi muafiyeti, vergi indirimi, sigorta primi işveren hissesi desteği ve yatırım yeri tahsisi destekleri uygulanacak. Teşvik uygulamasında en kapsamlı destek ise stratejik yatırımlara verilecek."  

Baraj İhalesi Yapıldı

Sulakyurt Barajı`nın ihalesinin yapıldığını açıklayan Milletvekili Ramazan Can da, barajın Sulakyurt ilçesinin ekonomisine katısı olacağını söyledi. Kırıkkale`nin teşvik konusunda aslında 3. bölgede olduğunu ifade eden Milletvekilli Oğuz Kağan Köksal ise Başbakan Yardımcısı Atalay`ın çalışması sonunda 4. bölgeye çıkartıldığını açıkladı.



  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli