Anahtar Kelimeler:

SEÇİM SONUCU DEĞİŞTİRDİ!

SEÇİM SONUCU DEĞİŞTİRDİ!

 Türk Metal Sendikası’nda yapılan seçimin sonucuna göre işçiler için iki ayrı sendika geliyor…

 

DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI

Pazar günü yapılan seçimde Türk Metal Sendikası mevcut başkanı Mürsel Öcal yeniden başkan seçilmişti. Öcal sadece 6 oyla başkan seçilirken, bu durum MKE işçileri arasında huzursuzluğa neden oldu. Seçimle ilgili detaylar da ortaya çıkarken, bu durum işçinin tepkisini çekti.

NASIL KAZANACAKSIN?

İddiaya göre adayları ve gurupları genel merkeze çağıran Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrül Kavlak, tüm adaylar ve gurupların içinde Öcal’a “Kendi fabrikandan delege olarak çıkamadın, seçimi nasıl kazanacaksın” dedi. Kavlak’ın Samsun delegelerini de seçime dahil etmeyeceğini söylediği bildirildi. Bunun üzerine Öcal’ın “Ben onlara güvenerek yola çıktım” dediği öğrenildi.

KIRIKKALE’YE GELDİ

Öcal’a soğuk davrandığı ileri sürülen Kavlak’ın diğer adaylar ve guruplara ise sıcak bir yaklaşım gösterdiği vurgulandı. Bu durum fabrikalarda seçim öncesi büyük yankı yaptı. Ancak ne olduysa seçimden bir gece önce yaşandı. Kavlak’ın tutumuna göre hareket etmeye başlayan adaylar ve delegeler, mevcut yönetimi düşürmeye karar verdi. Fakat, seçimden bir gece önce Kavlak’ın Kırıkkale’ye geldiği ileri sürüldü.

İKİ İSİMLE GÖRÜŞTÜ

Kavlak’ın Öcal ve 13 delegesi bulunan bir adayla Cumartesi akşamı şehir merkezinden uzak bir restoranda buluştuğu ifade edildi. Bu buluşmada 13 delegesi olan adaya Mürsel Öcal’a destek olmasını söylediği iddia edildi. Pazar günü yapılan seçimde bu iddia gerçek oldu ve Öcal, kıl payı bir farkla, 13 delegesi olan adayın desteği ile seçimi kazandı. Ertesi gün 13 delegesi olan aday fabrikada yuhalandı.

BİRLEŞİK METAL GELDİ

Bu gelişmeler işçi arasında konuşulurken, tepki çekiyor. İşçiler, Kavlak ve Öcal’a karşı yeni bir ekip oluşturarak yeni bir başlangıç yapmaya ve istifaya hazırlanıyorlar. Dayanışmaya geçecek olan işçiler iki ayrı sendika ile görüşüyor. Birleşik Metal Sendikası, Kırıkkale’de büro aramaya başladı. Öz Çelik ise gelişmeleri takip ediyor. Duruma göre yetki mücadelesi başlatılacak. 



  • Çarşamba 23.5 ° / 16.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu