Anahtar Kelimeler:

KARAKAYA AÇIKLAMA YAPTI

KARAKAYA AÇIKLAMA YAPTI

 MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, "28 Şubat`la ilgili yapılması gereken şeylerin daha önceden yapılması gerekiyordu" dedi. Karakaya, partisinin Gök Düğün Salonu`nda yapılan il kongresinde, gazetecilerin 28 Şubat soruşturmasına ilişkin sorularını yanıtladı.

AÇIKLAMADA BULUNDU

Gözaltına alınanların sorgularının devam ettiğini dile getiren Karakaya, şöyle konuştu: "Dolayısıyla bu süreci görmeden, bunu bir yerlere çekip `intikam` demek ya da başka bir şey demek mümkün değil. Ama, 28 Şubat`la ilgili yapılması gereken şeylerin daha önceden yapılması gerekiyordu. Yani bu anlamda belki geç kalınmış olduğu da söylenebilir ama içeriğiyle ilgili henüz bir şey söylemek çok mümkün değil."

DEMİREL’E KADAR UZANIR

Karakaya, "28 Şubat süreciyle ilgili soruşturmanın Süleyman Demirel`e kadar uzanacağı iddia ediliyor. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz-" sorusu üzerine, şunları söyledi: "Şu an itibariyle bunlar iddia. Bu iddiaları araştırmak, bu iddialarla ilgili sorgu yapmak MHP`nin görevi değil. MHP olarak biz de gündemi çok yakından takip ediyoruz. Dolayısıyla bu iddialarla ilgili ortada somut bir takım şeyler varsa yargı gereğini yapacaktır. Biz bu anlamda yargının gereğini yapacağına inanıyoruz, yapması gerektiğini düşünüyoruz.

MHP DEMOKRASİNİN YANINDA

Bu noktada gördüğümüz eksiklikler söz konusu olursa onları da kamuoyu ile yeri geldiğinde, gerektiğinde paylaşacağız. MHP, sürekli demokrasinin yanında olmuş demokrasinin yaşatılması içinde hakikaten bir çok fedakarlıklara katlanmış olan bir siyasi harekettir. Yani bu anlamda her zaman demokrasinin yanında olduğumuzu ifade ediyoruz. Burada da eğer yanlış yapanlar varsa, yanlış yapanlara da yargı gereğini yapacak. Yapması gerekir diye düşünüyorum."



  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli