Anahtar Kelimeler:

Mitingi Gibi Yapıldı...

Mitingi Gibi Yapıldı...

 Salon Tamamen Doldu

Demir Güven Tazeledi 

AK Parti Kırıkkale İl Başkanlığı dördüncü olağan kongresi Cumartesi günü Başpınar Kapalı Spor Salonunda geniş katılımla gerçekleştirildi. İl Bakanı Mehmet Demir, kongrede güven tazeledi…

Kongreye Geniş Katılım

Tek listenin yarıştığı kongrede mevcut Başkan Mehmet Demir, delegelerin güvenoyunu alarak tekrar Başkanlık görevine seçildi. Kongreye katılan başta Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Beşir Atalay ve milletvekilleri birlik ve beraberlik mesajı verdiler. Programın açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Mehmet Demir, AK Parti’nin iktidara geldiği günden itibaren ekonomide, sağlıkta, sosyal yardımda, adalette, demokraside ve her alanda Türkiye’ye çağ atlattığını söyledi. AK Parti’de İl Başkanlığı kongre heyecanı yaşandı. Kırıkkale’de tarihinde bir ilk olma özelliği taşıyan kongre Başpınar 17 Ağustos Kapalı Spor Salonu’nda binlerce vatandaşın katılımı gerçekleşti.

Divan Oluşturuldu

Tek adayın bulunduğu kongrede mevcut Başkan Mehmet Demir, delegelerin güvenoyunu alarak tekrar başkanlık görevine seçildi. Kongreye katılan vatandaşlara AK Parti İl Başkanlığı tarafından çeşitli ikramlar yapıldı. AK Partili protokol üyeleri salona gelişleri sırasında alkışlarla karşılandılar. Kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kongrenin Divan Başkanlığını Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç yaparken üyeliklerini ise; Mustafa Babayiğit, Nuh Dağdelen, Kazım Parlak ve Hülya Tülay İğde yaptı. Protokol konuşmalarının ardından 605 delege oyunu kullandı. Kongrede AK Partili protokol üyeleri birlik ve beraberlik mesajı verdiler. AK Parti’nin iktidara geldiği günden bu yana vatandaşa yönelik hizmetler yapıldığını söyleyen AK Parti’li protokol üyeleri ‘Hedef 2023’ vizyonuna emin adımlarla ilerlediklerini ifade ettiler.

3-0 Yaparak Aldık

Miting havasında gerçekleştirilen kongreye Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Beşir Atalay başta olmak üzere AK Parti Grup Başkan Vekili Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Teşkilat Başkan Yardımcısı Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Milli Savunma Komisyonu Başkanı Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu, çevre illerin Milletvekilleri ve İl Başkanları katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Mehmet Demir, AK Parti’nin iktidara geldiği günden itibaren ekonomide, sağlıkta, sosyal yardımda, adalette, demokraside ve her alanda Türkiye’ye çağ atlattığını söyledi. Halkına her zaman hizmet eden bir partinin uzun yıllar yaşacağını dile getiren Başkan Demir, “AK Parti İl Başkanlığı görevine geldikten sonra yönetim belirledik ve Kırıkkale’de başarı elde etmek için var gücümüzle çalıştık. Bunun sonucunu 12 Haziran’da yapılan seçimlerde 3-0 yaparak almış olduk” dedi.

 Başarı Nasıl Elde Edildi?

Türkiye’nin şuanda AK Parti iktidarı ile birlikte daha demokratik olduğunu vurgulayan Başkan Demir, “Aynı dili konuşanlarla değil, aynı düşünceyi paylaşanlarla yola çıktık. 2007 yılında 4 milletvekilimiz vardı. Bu milletvekili sayımız nüfus sayımından dolayı 3’e düştü. Bu düşüş bizim çalışmalarımızı iyice hızlandırdı. Vatandaşlarımızın ayaklarına gittik ve seçimlere sıkı bir şekilde hazırlandık. Bunun yanı sıra muhalefet partilerinde görev alan 3 Belediye Başkanı’nı partimize kazandırdık” diye konuştu. 2007 yılı ile 2011 yılları arasında AK Parti’nin Kırıkkale’de farklılık gösterdiğini dile getiren Başkan Mehmet Demir, 12 Haziran’da yapılan seçimlerde hiçbir işi tesadüfe bırakmadık. İki binden daha fazla araçlarla Milletvekili adaylarımızı karşılamaya gittik. İşte o günden itibaren seçimlere sımsıkı hazırlandığımız görülüyordu. Partimiz üyeleri ile çok çalışarak seçimlerde başarı elde ettik. AK Parti, Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de halkın gönlünde taht kurdu” dedi.

Herkes Çok Çalıştı

Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Beşir Atalay’dan çok şey öğrendiğini ifade eden Başkan Demir, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a verdikleri 3-0 sözünü gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını dile getirdi. Prof. Dr. Beşir Atalay’dan ‘Acele etmeden, hızlı olmayı’ öğrendiklerini vurgulayan Başkan Mehmet Demir, diğer Milletvekillerimiz Oğuz Kağan Köksal ve Ramazan Can seçim öncesi gece gündüz demeden arı gibi çalıştı. Bu büyük çalışmamızın karşılığını TBMM’ye 3 vekil göndererek almış olduk” dedi. AK Parti’nin Türkiye’yi dünya ülkeleri arasında zirveye taşıdığını dile getiren Belediye Başkanı Veli Korkmaz, AK Parti’nin bundan sonrada yapacağı hizmetlerde Türkiye’yi daha ileriye taşıyacağını söyledi.  

Korkmaz Çalışmaları Anlattı

Türkiye’nin emin adımlarla ‘Hedef 2023’ vizyonuna emin adımlarla ilerlediğini dile getiren Başkan Korkmaz, “Bizlerde belediye olarak, Kırıkkale’de ilçelerimizde, beldelerimizde, köylerimizde yaşam kalitesini yükseltmek için sizlerle birlikte çalıştık her zaman” dedi. Her alanda bizi daha iyi noktaya getirecek projeler hazırladık diyen Başkan Korkmaz, “Göreve geldikten sonra şehrimizin ihtiyacını belirledik. Su, yol, kaldırım problemlerini çözdük. Kaldırımı olmayan bir kentti, kaldırım yaptık” diye konuştu.

Yüzde 63 Başarısı

Kırıkkale’nin 9 ilçesi ile birlikte 81 vilayet arasında genç ve dinamik bir şehir olduğunu söyleyen Milletvekili Ramazan Can, “AK Parti’ye gönül veren vatandaşlarımız, 12 Haziran’da sözünü tutarak 3 Milletvekilin Meclise gönderdi. Yüzde 63 oy oranı ile başarılı bir seçim gerçekleştirdik. Adaylık süresinde 3 milletvekilinin meclise gitmesini en çok isteyenlerden biriside bendim. 3 vekil gittiğimiz zaman elimiz daha güçlü olacaktı ve öylede oldu. Bunun yanı sıra Osman Durmuş’u Kırıkkale’den milletvekili çıkarmadığınız için sizlere ne kadar teşekkür etsem azdır” diye konuştu.

Dönüm Noktasıydı

Siyasi partilerin için il ve ilçe kongrelerinin önem arz ettiğini ifade eden Oğuz Kağan Köksal,

“Kongrelerden alınan coşku, vatandaşa hizmet olarak yansır. İşte bugün Kırıkkale halkı her zaman olduğu gibi bu coşkuyu gösterdi. Buradaki kongre hazırlık çalışmaları 12 Haziranda yapılanların örneği gibi oldu. Çünkü 12 Haziran seçim çalışmaları çok önemli bir dönüm noktasıydı. En önemli dönüm noktası Kırıkkale’de birlik ve beraberliğin sağlanmasıydı. Bu birlik ve beraberliği hep beraber sağladık” ifadesinde bulundu.

Yeni Türkiye’yi Görün

AK Parti’nin heyecanından hiçbir şey kaybetmeden yoluna devam ettiğini dile getiren

Kahramanmaraş Milletvekili, AK parti grup başkanvekili Mahir Ünal, muhalefet partilere seslenerek, “Yeni Türkiye’yi görebilmeniz anlayabilmeniz, değişimi Türkiye’nin ve yeni Türkiye’nin değişimi ve vizyonu gençlerin kalbinde ruhunda gözünde geleceğe dâhil ışığı okuyabilmeniz gerekir. O ışığı görmeden, yeni Türkiye’yi anlamadan bizi anlayamazsınız. Çünkü onlar hala eski Türkiye’nin bakış açısı ve anlayışıyla siyaseti anlamaya çalışıyorlar. Artık yeni bir Türkiye var” ifadesinde bulundu. Kongre şenlik havasında gerçekleştirilirken, partiye emeği geçenlere plakete verildi ve teşekkür edildi. Kongre sonunda ise İl Başkanı Mehmet Demir güven tazeledi ve herkese teşekkür etti.  

Kongreye Katılanlar

Kongreye, AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal, Teşkilat Başkan Yardımcısı Yılmaz Tunç, Yozgat milletvekilleri Yusuf Başer, Ertuğrul Soysal, Çankırı milletvekili İdris Şahin, Ankara Milletvekili Tülay Selenoğlu, TBMM Genel Sekreteri Haydar Çiftçi, Kırıkkale Milletvekilleri Oğuz Kağan Köksal, Ramazan Can, Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, AK Parti İl Başkanı Mehmet Demir, İlçe Başkanı Mustafa Babayiğit, Kadın Kolları Başkanı Hülya Tülay İğde, sivil toplum kuruluşları, partililer ve vatandaşlar katıldı. 



  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 29.5 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı