Anahtar Kelimeler:

Bulunan Kemikler İnceleniyor!

Bulunan Kemikler  İnceleniyor!

 İnceleme Sürüyor

Kırıkkale`ye bağlı Arpalık çukuru mevkiinde, eski bir askeri alanda bulunan insan kemikleri, incelenmek üzere Ankara Adli Tıp Kurumu`na gönderildi.

Adli Tıp’a Gitti

Kırıkkale`ye bağlı Arpalıkçukuru mevkiinde, eski bir askeri alanda bulunan insan kemikleri, incelenmek üzere Ankara Adli Tıp Kurumu`na gönderildi. Yaklaşık 4 saat süren kazılar sonlandırıldı. Kırıkkale`nin Hurdalık Fabrikası Yolu üzerinde bulunan eski bir askeri alanda, toprak kayması neticesi yeraltından insan kemiği ortaya çıktı. Emniyet güçleri, Kırıkkale cumhuriyet savcısı nezaretinde bölgede kazı çalışması yaptı.

Eski Askeri Üs

Arpalıkçukuru mevkiinde, 61. Piyade Alayı Eski Cephaneliği arazisinde bir tepede yağmurun etkisi ile meydana gelen toprak kayması sonucu insan kemikleri ortaya çıktı. Bölgede hayvan otlatan çobanlar, kemikleri görünce durumu polise bildirdi. İhbarı değerlendiren polis ekiplerinin ardından cumhuriyet savcısı da olay yerinde incelemelerde bulundu. Olay yeri inceleme ekipleri, cumhuriyet savcısının talimatı ile insan kemiklerinin bulunduğu bölgede kazı yapmaya başladı.

Kazı Çalışması

Kemikleri bulunan çoban Celal İleri, "Büyükbaş hayvanlarımı otlatırken, bir kafatasının yerde olduğunu gördüm. Olayı emniyete bildirdim. Olay yerine gelen polisler, kazı çalışması başlattı." dedi. Kemiklerin çıktığı yerin önceden cephanelik olduğunu açıklayan İleri, yıllardır aynı bölgede hayvan otlattığını ve kemiklere ilk defa rast geldiğini kaydetti.

Çoban Buldu

Edinilen bilgilere göre, merkeze bağlı Ahılı köyü Arpalıkçukuru mevkisinde 61. Piyade Alayı kullanılmayan eski cephanelik arazisinde Celal İleri isimli çoban hayvanlarını otlattığı sırada güneşin ışığıyla yansıyan kafatası ve kemikleri görünce olayı polise bildirdi. Bölgeye gelen Cumhuriyet Savcısı ve Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü olay yeri inceleme ekipleri kazı çalışması başlattı. İlk yapılan çalışmalarda bir kafatası ve bu kafatasına ait iskelet çıkartıldı.

Basında Yer Aldı

Öte yandan, toplu mezar ihtimaline karşı ekipler kepçe yardımıyla bölgede kazı çalışması yaptı. Yapılan aramalarda başka kemiklere rastlanmazken, çalışma sona erdi. Bu haber ulusal basında da geniş yankı buldu. Önceki akşam haber bültenlerinde konuya yer verildiği gözlenirken, dünkü ulusal gazeteler de “faili meçhul mü?” başlıkları ile olayı duyurdular. Kemiklerin akıbeti adli tıp çalışmasından sonra belli olacak. Öte yandan, bölgede eskiden askeri üs olarak kullanılan alanlar da görüntülendi. 



  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu