Anahtar Kelimeler:

Obeziteyle Mücadele Devam Ediyor

Obeziteyle Mücadele Devam Ediyor

 Sağlık Çalışması

Sağlık İl Müdürlüğünün obezite ile mücadeleye yönelik çalışması devam ediyor. Kurumdan yapılan açıklamada bu konuda bilgiler verildi…

Obezite Mücadelesi

Yürütülen çalışma konusunda şu açıklama yapıldı: Ülkemiz de görülme sıklığı giderek artan Obeziteyle mücadele edebilmek için pek çok kurum ve kuruluş ile işbirliği yapılarak “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı” hazırlanmıştır. Bu programla ilgili Başbakanlık Genelgesi 29.09.2010 tarihli ve 27714 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu programın amacı, ülkemizde görülme sıklığı giderek artan ve kronik hastalıklara zemin hazırlayarak bireylerin sağlığını olumsuz etkileyen.

Etkin Mücadele

Obezite ile etkin şekilde mücadele etmek, halkı yeterli ve dengeli beslenme konusunda bilgilendirmek, düzenli fiziksel aktivite yapma alışkanlığı kazanmalarını teşvik etmek ve böylece obezitenin zemin hazırladığı kalp damar hastalıkları, diyabet ve bazı kanser türleri, hipertansiyon ve kas iskelet sistemi hastalıkları vb. hastalıkların görülme sıklığını azaltmaktır.

Çalışma Bilgisi Verildi

“Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı” kapsamında ilimizde yürütülen “Sağlığınız İçin Bizimle Bir Adım Atın” projemiz 6 Nisan 2012 Cuma günü İl Sağlık Müdürümüz Dr. Fatma Sönmez, İl Gençlik Spor Müdürümüz Rıfat Ünlü, Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürü Okan Özsoy’un katılımıyla gerçekleştirilmiştir. Projemiz için Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile birlikte çalışılmıştır.

10 Hasta İle…

Gönüllü olarak seçtiğimiz 10 obez hastaya, kişiye özel zayıflama diyetleri uygulanmış ve haftanın 3 günü spor antrenörleri eşliğinde 4 ay süreyle spor yaptırılmıştır. Programa aldığımız kişiler 4-16,5 kg arasında değişen kilolarda kilo vermişlerdir. Katılan bayanların % 60’ı 10-16,5 arası kilo vererek hedefimizi gerçekleştirmişlerdir.

Zayıflama Çalışması

Zayıflama diyetlerinin sporla birlikte desteklenerek uygulanması, hem kilo vermeyi kolaylaştırıcı hem de verilen kiloların kastan değil yağ kütlesinden verilmesini sağlamaktadır. Kişilere fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırılarak, bazal metabolizma hızı artırılmakta, çalışmayan vücut kasları bilinçli bir şekilde çalıştırılarak, sağlık durumları iyileştirilmekte, verilen kiloların tekrar alınmaması sağlanmaktadır.

Projeye Katılanlar…

Projeye aldığımız kişiler Sağlık Müdürlüğü Diyetisyeninin kontrolünde kilo vermeye devam edecek, ideal kiloya ulaştıklarında kilo koruma diyet programına alınacaklardır. Bu proje ile fiziksel aktivitenin kilo verme ve sağlık durumlarının iyileşmesinde ne kadar önemli bir faktör olduğu bir kez daha kanıtlanmış olup toplumumuz yaşam boyu düzenli fiziksel aktivite yapmaya teşvik edilmiştir.” 



  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 29.5 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı