Anahtar Kelimeler:

Matematik Sıkıntılı Geçti”

 Matematik Sıkıntılı Geçti”

 Sınavı Değerlendirdiler

Türkiye`de ilk kez yapılan Özürlü Memur Seçme Sınavı`na giren adaylar, böyle bir sınavın yapılmasından dolayı mutluluklarını dile getirdiler.

Sınav Yapıldı

Türkiye`de ilk kez yapılan Özürlü Memur Seçme Sınavı`na giren adaylar, böyle bir sınavın yapılmasından dolayı mutluluklarını dile getirdiler. Kırıkkale Engelliler Spor Kulübü ve Kırıkkale Altı Nokta Körler Derneği Şube Başkanı Recep Dağdelen, yaptığı açıklamada, sınavın genel olarak iyi geçtiğini ancak, görme engellilerin materyallerinin kısıtlı olduğunu savundu. Ortopedik engellilerin daha başarılı olacaklarına inandığı ifade eden Dağdelen, matematik sorularının görme engellilere yönelik hazırlanmasının uygun olacağını anlattı.

Görme Engelliler

Dağdelen, sınavda görme engellilerin fiziki bir sorun yaşamadıklarını belirterek, "ösym`nin bu sitilinden çok memnunuz. Kalemimize kadar her şey hazırdı. Okutmanımız, işaretleme kağıtlarımız, salon başkanımız hepsi hazırdı ama matematiksel bölümde görme engellilerin sıkıntı çektiğini düşünüyorum. Diğer sorular da akıcıydı, kısa tutulmuştu, yani çok düzgün hazırlanmış sorulardı" diye konuştu.

Puan Alacaklar

Recep Dağdelen, "Bizim de ÖMSS sonuçlarına göre işe yerleştirilmemiz çok güzel olacak. Bu konuda engellilerin içi daha rahat olacak. Ben bu puanı aldım, bu puanla ancak buraya giriyorum ya da giremiyorum diyebilecekler. Engellileri kendi aralarında yarıştırmaları daha iyi oldu. Bu noktada güzel bir tercih olarak düşünüyorum" dedi. 



  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu