Anahtar Kelimeler:

1 Mayıs İşçilere Kutlu Olsun

1 Mayıs İşçilere Kutlu Olsun

 Açıklamalar Oldu

Ülkücü İşçiler Dernek Başkanı Abdullah Ateş, 1 Mayıs İşçi Bayramı ile ilgili açıklamada bulundu ve tüm işçilerin bu özel gününü kutladı.

1 Mayıs Açıklaması

Dernek Başkanı Abdullah Ateş, açıklamasında şunları söyledi: “1 Mayıs İşçi Bayramı, işçi ve emekliler tarafından, dünya çapında kutlanan, birlik beraberlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günüdür. Dünya ülkelerinin çoğunda resmi tatil olarak kutlanan işçi bayramı, ülkemizde ilk kez 1923 yılında kutlanmaya başlamıştır. Ülkemizde 1 mayıs işçi bayramı denildiğinde akla hep 1980 öncesi taksimde yaşanan kanlı miting gelir.1977 yılındaki kanlı taksim mitingi sonrası, resmi olarak kutlanması kaldırılan işçi bayramı. 2008 yılı nisan ayında. Emek ve dayanışma günü olarak yeniden resmi tatil ilan edilmiştir.

Kutluyoruz

Ülkücü İşçiler Derneği olarak biz, 1 Mayıs’ın işçiye yakışır bir şekilde bayram havasında kutlanması gerektiği inancıdayız. Kendi sınıfımızın ülke çapında resmi tatil olarak kutlanıyor olması bizler için bir gurur vesilesidir. Çünkü işçi bir milletin en aktif emek gücüdür. Bunun takdir edilmesi ve bayram olarak kutlanıyor olması işçiye verilen saygınlığın ifadesidir. İşçi haklarının daha çok ilerlemesi ve daha çok hak alabilmek için sendikalarımıza sahip çıkmalıyız. Sadece aidat ödeyen üye değil, katılımcı ve sendikasına yön veren üye olmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerimizle bütün emekçilerin 1 Mayıs İşçi Bayramını kutluyoruz.” 1 Mayıs için KESK’ten de kutlama açıklaması geldi. Bunun dışında bir gelişme olmadı. 



  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı