Anahtar Kelimeler:

O'nun Da Dikili Bir Ağacı Oldu!

O

 Ahılı’da Yeşil Bir Çalışma

Gök Fidan Dikti!

İş adamı Ekrem Gök’ün girişimleri ile Ahılı köyündeki boş alanlara fidan dikimi gerçekleştirildi. Bu çalışma konusunda bilgiler verildi.

Fidan Dikimi Çalışması

Köyde yapılan çalışma konusunda şu bilgiler verildi: “Hayırsever işadamlarından Adnan Güral tarafından Hamlı Dede Tepesi eteklerindeki meşhur GOCE çeşmesinin modern bir şekilde yenilettirme çalışmaları devam ettirilmektedir. En kısa zamanda da yeni çeşmenin hizmete gireceği bildirilmiştir. Çevrenin de yapılacak modern çeşmeye yakışır bir halde güzel görünmesi amacıyla, bir başka Ahılı’lı hayırsever işadamı Ekrem Gök tarafından çevre düzenlemesi yaptırılarak, 3000 adet sedir çam getirtilip, ağaçlandırılmasını sağlamıştır. Ahılı köyü halkı getirilen bu çamları 1 Mayıs Bahar Bayramına denk getirip, çoluğuyla çocuğuyla, yaşlısıyla genciyle, kadınıyla kızıyla, tam bir birlik ve beraberlik örneği göstererek, daha önceden çevre düzenlemesi yaptırılan yerlere güle oynaya diktiler.

Herkes Katıldı

Düzenlenen ağaç dikme bayramına Romanya’da bulunan Adnan Güral katılamazken, Ekrem Gök köylülerini yalnız bırakmamıştır. Ayrıca eski Belediye Başkanlarından Kamil Güney’in de ağaç dikiminde hazır bulunduğu gözlenmiş olup, Köy Muhtarı Davut Doğan ve her kesimden kalabalık bir vatandaş topluluğu da ağaç dikmek için GOCE çeşmesine akın ettiler. Ahılı halkından Hüseyin Demirbilek hayırsever işadamları Adnan Güral ve Ekrem Gök’e köy halkı adına teşekkürlerini belirtmiştir. Demirbilek daha sonra; köyümüzün ismi her ne kadar Ahılı olarak bilinse de, asıl ismi Ahilikten gelme Ahili’dir.

Birlik Ve Beraberlik

Ahilik esnaf ve sanatkârlar topluluğu anlamına gelmektedir. Bağrımızdan çıkan değerli işadamı hemşerilerimiz de Ahi geleneklerine uygun olarak, doğdukları ve büyüdükleri köyümüzden yardım ve hizmetlerini hiçbir zaman esirgemediler ve bundan böyle de esirgemeyeceklerini biliyoruz dedi. Ahılı köyünün birlik ve beraberliğinin her zaman devam edeceğini söyleyen Demirbilek, bu gibi hayır işlerinin diğer işadamı hemşerilerimizi de şevklendireceğini ve köyümüzün daha da güzelleşeceğini umut ediyoruz diyerek sözlerini tamamladı.” 



  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı