Anahtar Kelimeler:

Bina otel şeklinde kalacak!

Bina otel şeklinde kalacak!

 Korkmaz açıkladı

Mecliste karar alındı!

Kırıkkale’de uzun zamandır kamuoyunun gündeminde olan Nokta Mevkiindeki otel binası ile ilgili dünkü belediye meclisi toplantısında karar alındı ve binanın otel olarak kalacağı açıklandı…

Korkmaz açıklaması

Binanın bulunduğu yerin sosyal alandan sağlık alanına çevrilmesine ilişkin dilekçeye istinaden meclise gelen teklif konusunda görüşme yapıldı. Bölgenin sosyal alarak kalması gerektiğini açıklayan ve bunu da gerekçelendiren Belediye Başkanı Veli Korkmaz’ın açıklamasından sonra oylama yapıldı, binanı ve bu bölgenin aynı koşulda kalmasına karar verildi. Korkmaz, bu bina ve bölge hakkında, “Bu bölgeyi ve binayı başka bir alana çevirme hakkına hukuken sahip değiliz. Güya biz kör döğüşü yapıyoruz. Hayır! Böyle bir şey yok. Hukuken bölgede bunu yapmamız mümkün görünmüyor” dedi.

Mümkün değil!

Konuyla ilgili açıklamasına devam eden Korkmaz, “Orası tescilli otel alanı. İhale edilirken de, yani satılırken de böyle satıldı. Oranın sosyal alan olarak değeri farklı, sağlık alanı olarak değeri farklı. O binayı biz 6 milyon dolara vermiştik. Alan kişi şimdiki sahiplerine 3.5 milyon dolara sattı. Sosyal alan olarak değeri bu kadarsa, sağlık alanı olarak değeri 15 milyon dolar eder. Bunu yapabilir miyiz? Buna kimse imza atamaz. Ben olaya duygusal olarak bakmıyorum, hukuken böyle bir sorun var. Bana bu konuda her türlü iftira atıldı. Ben bu konuda yanlış yapmaktan hep kaçındım. Bu bina ve o bölgenin durumu bundan ibaret” dedi. 



  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı