Anahtar Kelimeler:

Sütler İnceleniyor!

Sütler İnceleniyor!

 İnceleme Sürüyor

Kırıkkale’de okullarda yaşanan süt vakası ile ilgili çalışma devam ediyor. Okullardan numune olarak alınan sütler incelemeye götürüldü. Sonuçlar yakında belli olacak.

Yakında Belli Olur

Okullarda dağıtılan sütlerden bazı çocukların etkilenmesi üzerine inceleme başlatıldı. Karakeçili, Keskin ve Kırıkkale merkezde bazı okullarda 38 öğr8enci sütlerden etkilendi. Çocukların sütten zehirlendiğine ilişkin iddialara ortaya atılırken, durumun aslında alerjik bir hadise olduğu otaya çıktı. Gıda zehirlenmesi olup olmadığı ise sütler incelendikten sonra belli olacak.

Çalışma Yapılıyor

Milli Eğitim İl Müdürlüğü ve Sağlık İl Müdürlüğü konuyla ilgili inceleme başlattı. Milli Eğitim bu konuda açıklama yapmadı. Sağlık İl Müdürlüğü ise inceleme başlattıklarını söyledi. Çocukların etkilendiği okullardaki sütler başta olmak üzere tüm okullardan numuneler alındı. Sütlerin inceleneceği bildirildi. Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı olumsuz bir durum olmadığını bildirdi.

Alerjik Bir Durum

Sütten etkilenen çocuklar evlerine gönderildi. Çocukların dün okula gittiği öğrenildi. Bu arada Kırıkkale’de okullarda süt dağıtımı da ikinci bir emre kadar durduruldu. Sütle ilgili incelemenin ardından dağıtımın yapılacağı bildirildi. Olayın alerjik bir vaka olduğuna dikkat çekiliyor. Sütlerin üzerinde bununla ilgili uyarı olduğu da gözleniyor. Süt dağıtımının devam edeceği ifade edildi



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu