Anahtar Kelimeler:

Kırıkkale`de Hıdrellez Şenlikleri Kutlandı

Kırıkkale`de Hıdrellez  Şenlikleri Kutlandı

 Parkta Şenlik Yapıldı

Kırıkkale Belediyesi ile Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü`nün işbirliğinde düzenlenen geleneksel Hıdrellez Şenliği, Celal Bayar Parkı`nda gerçekleştirilen etkinliklerle kutlandı.

Şenlik Yapıldı

Kırıkkale Belediyesi ile Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü`nün işbirliğinde düzenlenen geleneksel Hıdrellez Şenliği, Celal Bayar Parkı`nda gerçekleştirilen etkinliklerle kutlandı. Celal Bayar Parkında binlerce vatandaşın katıldığı Hıdrellez etkinliğinin açılış konuşmasını yapan Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, "Dini bayramlar, bizlerin hayatını anlamlandıran bayramlar. Milli bayramlarımızda var ama birde geleneklerimizden gelen bayramlar var. Bunlardan biri Hıdrellez diğeri ise nevruz.

Korkmaz’dan Açıklamalar

Biz Kırıkkale`mizde bu bayramlarımızı en iyi şeklide kutlamanın çabası içerisinde olduk. Hemşehrilerimize ve özellikle gençlerimize bu bayramları anlatmak ve anlamlı hale getirebilmek için ciddi çabalar serf ettik. Bu Bayram bir anlamda coşkunun bir anlamda kardeşliğin bir anlamda da birlikteliğin bayramı. Karamsarlıktan umudun doğduğu, kıştan baharın geldiği bayramı bu gün. Bu coşkuya katkınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum" dedi.

Renkli Bir Gün

Hıdrellez kutlamalarının yüzyıllardan beri Türk ve İslam dünyasında kutlanarak günümüze kadar geldiğini ifade eden Kırıkkale Vali Yardımcısı Mustafa Yılmaz ise, "Hıdrellez, halk geleneklerimiz arasında Hızır günü olarak bilinen yıllardan beri kutlanan önemli günlerimizden biridir. Türk ve İslam coğrafyasının yaşadığı çok geniş bir alanda gurur ve coşkuyla yüzyıllardan beri kutlanıp gelmektedir.

Coşkulu Kutlama

Coşkuyla kutladığımız bu Hıdrellez gününde sadece hoşgörü, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek değil baharı karşılamak aynı zamanda yüce Allah`a bolluk ve bereket vermesi için dua etmek gerekmektedir. Dolayısı ile bu günde kaynağını dini inanışlarımızdan alan Hızır peygamberimiz ile İlyas peygamberimizin buluştuğu manevi bir gün bu gün" diye konuştu.

Gösteriler Oldu

Program, Kırıkkale Belediyesi Mehter takımının gösterisi, ustalar topluluğu konseri, Mustafa Necati İlköğretim Okulu öğrencilerinin folklor ekibi gösterisi ve Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin gösterisi ile devam etti. Vatandaşların oynayarak, eğlenerek ve piknik yaparak ortak oldukları kutlama programında geleneksel etli pilav dağıtımı yapıldı. Gün boyu sürecek etkinliklerde saat 16.00 ile 23.00 arasında ise sürpriz sanatçılar konser verdi.



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli