Anahtar Kelimeler:

ASDEP UYGULAMASI BAŞLIYOR

ASDEP UYGULAMASI BAŞLIYOR

 UYGULAMA İÇİN GELDİLER

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın himayesinde yürütülen Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) kapsamında pilot il seçilen Kırıkkale ve Karabük illerinde proje uygulanmaya başladı.

VALİLİK ZİYARETİ

Proje kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar Müsteşarı Kenan Bozgeyik ve Bakanlığa bağlı Genel Müdürler, Kırıkkale’ye gelerek Valiliği ziyaret ettiler. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, himayesinde yürütülen Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) projesi kapsamında pilot il seçilen Kırıkkale ve Karabük illerinde uygulanmaya başladı. Proje ile vatandaşlara uygulanan sosyal yardımlar, talep odaklı olmaktan çıkarılarak her haneye sosyal inceleme yapılmak suretiyle ihtiyaç analizleri doğrultusunda, arz odaklı hale getirilecek.

ENGELSİZ YAŞAM

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmaların içerisinde şuanda 2 proje yer alıyor. Kırıkkale Valiliği ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından ilimizde yürütülen ‘Engelsiz Yaşam Merkezi’ ile bakıma muhtaç kişiler için ‘Rehabilitasyon Merkezi’nin saha çalışmaları başladı. Proje kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar Müsteşarı Kenan Bozgeyik ve Bakanlığa bağlı Genel Müdürler, Vali Yardımcısı Mustafa Yılmaz ile bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundular.

PERSONEL KONUSU

Kırıkkale Valiliği ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından yürütülen iki adet projenin saha çalışmalarının başladığını ifade eden Vali Yardımcısı Mustafa Yılmaz, proje kapsamında Kırıkkale’ye kazandırılacak tesisler için personel ihtiyacı olduğunu söyledi.

Personel ihtiyacının karşılanması için Müsteşar Bozgeyik’in gerekli çalışmalar yapmasını isteyen Yılmaz, projeler için arsaların temin edildiğini belirtti. Projenin ihale aşamasına geldiğine dikkat çeken Mustafa Yılmaz, projelerin aksamadan hızlı bir şekilde devam etmesi için Valilik olarak büyük gayretler sarf ettiklerini dile getirdi.

KIRIKKALE VE HİZMET

Kırıkkale ve Karabük illerinde yapılan ziyaretler sonucu projenin alt yapı çalışmalarının tamamlandığını vurgulayan Aile ve Sosyal Politikalar Müsteşarı Kenan Bozgeyik, gün geçtikçe büyüyen bu çalışmaları için yapılan ziyaretler sonucunda önemli kararlar verildiğini ifade etti. Sorunların ve ihtiyaçların belirlendiğini dile getiren Bozgeyik, “Kırıkkale’de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı hizmetlerinin yürütülmesini en üst seviyeye çıkaracağız. Bakanımız Fatma Şahin Kırıkkale’ye ayrı bir önem veriyor. Projenin başarılı yürümesi için ortak çalışmalarımız devam edecek” dedi. 



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli