Anahtar Kelimeler:

ABD Gezisini Anlattı

ABD Gezisini Anlattı

 ABD’ye Gitmişlerdi

AGİAD tarafından düzenlenen Amerika gezisine katılan Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can gezi konusunda bilgiler verdi ve gezinin nasıl geçtiğini anlattı. 

Can Geziyi Anlattı

Ramazan Can gezi konusunda şunları söyledi: “28 Nisan-04 Mayıs 2012 tarihleri arasında ABD gezimiz oldu. AGİAD (Kırıkkale Anadolu Genç İşadamları Derneği), ANFED (Anadolu İşadamları Federasyonu), TUSKON (Türkiye İşadamlar ve Sanayiciler Konfederasyonu) Kırıkkale, Kastamonu ve Ankara dernekleri ile orta ve küçük ölçekli işletmeler sahiplerini temsilen Kırıkkale’de 17 işletmeci ve toplam 45 işletmeciyi temsilen başkanı sıfatıyla Kırıkkale milletvekili olarak Amerika’da Amerikalı yatırımcılarla memleketimize yatırım yapmaları ve yatırım yapabilmek için araştırma ve görüşme alışverişinde bulunduk.

Görüşmeler Yapıldı

Öncelikle Chicago’da ticaret odası ve temsilcileri ile görüşmeler yapılmış ve Türk-Amerikan iş adamları derneği ile görüşülmüştür. Ayrıca Chicago başkonsolosu ve ticaret ateşesi ile görüşülmüş bu görüşmelerde Amerikan yatırımcıları Türkiye’ye çekme noktasında ve yatırımlar hangi alanlara cazip olduğu noktasında bilgi alışverişi de bulunulmuştur. Eyalet meclisi ziyaret edildi. Burada bir konuşma yaptık ve eyalet meclisi başkanı ve bakanın da bulunduğu Türk günü resepsiyonu icra edildi.

Verimli Görüşmeler Oldu

Chicago’dan New York’a geçildi. Burada ticaret odası ve Türk başkonsolosluğu, ticaret ateşesi ve Türk avukatları hangi yatırımların avantajları olup olmadığı noktasında sunum yaptılar. Türkiye’nin ithal ettiği ürünlerde Türkiye’ye yatırım yaptığı, yapılması halinde büyük teşvik imkânlarından yararlanacağı söylendi. Netice olarak iş adamlarımız ülkemizi geliştirmek ve vizyonu açısından yararlı ön görüşmeler olmuştur.” Geziye Kırıkkale’den Hocaoğlu Gıda, Atlas Elektrik, Bulut Tarım, Nazar Reklam, Cam Dünyası temsilcileri katıldı. 



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli