Anahtar Kelimeler:

Birlik Toplantıları Yapıldı

Birlik Toplantıları Yapıldı

 Suyu, Enerji Maliyetini,

Ve Siyaseti Anlattı

Korkmaz Bilgiler Verdi

Kırıkkale’de birlik meclisleri toplantısı yapıldı. Başkan Veli Korkmaz, toplantılarda önemli açıklamalarda bulundu…

Birliklerin Toplantısı

Kırıkkale Yeşil Vadi Su Birliği ve Katık Atık Birliği toplantıları Belediye Başkanı Veli Korkmaz başkanlığında dün belediye meclis salonunda yapıldı. Toplantıya Keskin Belediye Başkanı Bayram Sakallı, Yahşihan Belediye Başkanı Ali Şahin, Karakeçili Belediye Başkanı Salih Avan ve bazı belediyelerin meclis üyeleri katıldı. Toplantıda her iki birliğinde bütçeleri kabul edildi. Su Birliğinin bütçesi 16 milyon 865 bin lira olarak, Katı Atık Birliğinin bütçesi de 1 milyon 238 bin lira olarak belirlendi.

Suyumuz Örnek Oluyor!

Kırıkkale’deki arıtma tesisinden elde edilen suyun dünyaya örnek olduğu bildirildi. Belediye Başkanı Veli Korkmaz Yeşil Vadi Su Birliği toplantısında bununla ilgili açıklamada bulundu ve “Suyumuz gerçekten çok iyi. Arsenik oranı sıfır. Dünyaya örnek olan değerlere sahip. Bugüne kadar Japonya’dan İspanya’ya kadar bir çok ülkeden tesisleri ve suyun kalitesini görmeye gelenler oldu. Önümüzdeki günlerde de Paris’ten gelenler olacak. Adalar Belediyesi de bu önek tesisi uygulayacak. Suyumuz her ay inceleniyor” dedi.

Enerji Maliyeti Yüksek

Kırıkkale’de Su Arıtma Tesisi’nin en büyük sıkıntısının enerji gideri olduğu belirtildi. Yeşil Vadi Su Birliği Toplantısında konuşan Belediye Başkanı Veli Korkmaz, “Arıtma Tesisinin en büyük sıkıntısı enerji gideri. Enerji maliyeti çok yüksek. Yıllık 7 trilyona yakın enerji giderimiz oluyor. Bunu belediye olarak karşılıyoruz. Belediyelerin bu sudan yararlanmasını istiyoruz. Çok iyi bir tesis ve suyumuz da çok iyi” dedi.

Günlük Siyaset Devri Kapandı

Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Yeşil Vadisi ve Katık Atık Birliği toplantısında siyaset üzerine açıklamalarda bulundu. Korkmaz, günlük siyasetin artık geride kaldığını söyledi. Türkiye’nin çok değiştiğini ve siyasetin de değişim yaşadığını belirten Başkan Korkmaz, artık günübirlik siyaset devrinin kapandığına dikkat çekti. Başkan Korkmaz, “Günlük ve günübirlik siyaset dönemi kapandı. Siyasetin seviyesini yükseltmek gerekiyor. Öteden beri bunu hep söylüyorum. Siyasetçi halkın siyasi dilini de anlamak durumunda. Artık böyle bir dönem yaşıyoruz” diye konuştu. 



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu