Anahtar Kelimeler:

Temsilciler Seçimle Belirlenecek

Temsilciler  Seçimle  Belirlenecek

 Temsilcilik İçin Seçim Var!

MKE fabrikalarında işçi temsilciliği artık atama ile değil seçimle olacak. Türk Metal Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Mürsel Öcal bu konuda basın toplantısı düzenleyerek bilgi verdi.

Öcal Açıklama Yaptı

Sendika binasında dün basın toplantısı düzenleyen Şube Başkanı Mürsel Öcal, sendikalar yasası gereği temsilcilerin atama yerine seçimle belirleneceğini söyledi. Öcal, “18 Mayıs tarihinde bu amaçla bir seçim olacak. Bu seçimde üye olan ve şartları tutan herkes aday olabilecek. Türk Metal Sendikası Kırıkkale Şubesi olarak demokratik bir seçim geçirdik. Türk Metal olarak çalışan arkadaşlarımızın temsilcilerini daha uygun olacağını düşünerek, seçimle belirlemesine karar verdik” dedi.

İşçi Ve Temsilci Sayısı

Temsilci olabilmek için şartları uyan herkesin aday olacağını ifade eden Öcal, “Bu süreçte aday olacak arkadaşlar aynı mesafede olacağız. Sürecin demokratik bir şekilde geçmesi için tamamen eşit mesafede yaklaşacağız” dedi.  Fabrikalardaki işçi ve temsilci sayısı da şu şekilde açıklandı: “Mühimmat, Mermi, Tapa ve İmla 735 işçi-4 temsilci, Silah 429 işçi-3 temsilci, Ağır Silah ve Çelik Fabrikası 291 işçi-3 temsilci, Pirinç 206 işçi-3 temsilci, Hurda 15 işçi-1 temsilci seçecek.” 



  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu