Anahtar Kelimeler:

Eğitim Görüyorlar

Eğitim Görüyorlar

Kırıkkale Atatürk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri ve Çerikli Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri bir süredir Almanya’da eğitim görüyor…

Almanya’ya Gittiler
Leonardo da Vinci hareketlilik projeleri kapsamında Kırıkkale Çerikli Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, Kırıkkale Atatürk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi ve Ankara Etimesgut Mustafa Kemal Anadolu Sağlık Meslek Liseleri tarafından 2011 yılında ortak olarak hazırlanan  “ Diyabetli Hasta Bakımı” projesi dolayısıyla 21 hemşirelik bölümü öğrencisi ve 3 refakatçı öğretmen Almanya’nın Herne şehrine gittiler.

İncelemelerde Bulundular
Öğrenciler, Proje kapsamında Almanya’nın Sağlık sistemi, sağlık eğitimi ve diyabetli hastalara yönelik yapılan hasta bakımı çalışmalarını incelemekteler. Aynı zamanda sağlık kuruluşlarında da öğrenciler staj yapmaktalar.  Öğrenciler öğretmenleriyle birlikte AWO( Arbeiterwohlfart )   Lucy  Lomberg  Haus  Hemşirelik okulunu ziyaret ettiler ve incelemelerde bulundular.

Konferansına Katıldılar
 Gelsenkirchen-Horst  bulunan St.Josef-Hospital da çalışan Dahiliye ve  Şeker hastalığı Uzmanı  Doktor Gültekin Sancar  tarafından  verilen  Türkisch Diyabetes konferansına katıldılar. Klinikum der Ruhr Universitat Bochum St. Josef Hospitalda Almanyanın Sağlık sistemi hakkında seminere katılan öğrenciler, buralarda çeşitli inceleme ve araştırmalarda bulundular.



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı