Anahtar Kelimeler:

Deliceli Binbaşı Şehit Düştü

Deliceli Binbaşı Şehit Düştü

Hatay`ın Dörtyol ilçesi kırsalında güvenlik güçleri ile PKK`lı teröristler arasında çıkan çatışmada 3 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı.

Hatay`da çatışma: 3 asker şehit

 

Hatay’ın Dörtyol İlçesi’ne bağlı Kuzuculu Beldesi yakınlarında Amanos Dağları’nda jandarma ile teröristler arasında çıkan ve 4 PKK’lının ölü ele geçirildiği çatışmada 1 binbaşı, 1 üsteğmen ve 1 teğmen şehit oldu, 1 asker yaralandı.

Şehit olanlar arasında Delice nüfusuna kayıtlı Binbaşı Erhan Dikmen`de şehit düştü.Ailesinin Delicede 1260.sokakta oturduğu bilgilerine ulaştık.

Amanos Dağları’nda gece arama tarama faaliyetleri yapan jandarma ile bir grup terörist arasında çatışma çıktı. Çatışmada, ilk bilgilere göre 1 binbaşı, 1 üsteğmen ve 1 teğmen şehit olurken, 1 asker de ağır yaralandı.

Durumu ağır olan yaralı asker getirildiği Dörtyol Devlet Hastanesi’nde yapılan ilk müdahalenin ardından İskenderun Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.PKK’lı 4 teröristin de ölü ele geçirildiği çatışma bölgesindeki gelişmeleri takip etmek için Hatay Valisi Celalettin Lekesiz de Dörtyol İlçesi’ne geldi.

Aynı bölgede daha önce de PKK’lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda örgütün üst düzey yöneticilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda terörist ölü ele geçirilmişti. Bu çatışmalarda asker ve polis şehit olmuştu

 



  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu