Anahtar Kelimeler:

Kan Bağışı Hayat Kurtarır

Kan Bağışı Hayat Kurtarır

 Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü kan bağışının öneminden bahseden bir basın açıklaması yayınladı. Açıklamada kan bağışının hayat kurtaracak kadar önemli olduğu vurgulandı.

Bir Adam Düşünün

Yapılan açıklamada, “Siz ya da bir yakınınız. Veya bir başkası... Örneğin dünyaya gözlerini yeni açmış, henüz hiçbir şeyden habersiz bir bebek, Daha okula bile başlamamış, minik bir yavrucak. Nişanı yeni yapılmış ve düğün hazırlıkları içinde olan genç bir kız... Askerden yeni dönmüş, ailesine kavuşacak bir adam düşünün. Bir kaza oldu, ya da bir hastalığa yakalandı.  Hasta yatağında bir damla kana acil ihtiyacı olan ve kısa bir süre içerisinde bulunamaz ise tüm umutları, yarınları bitecek olan birini, hayata, dostlarına hoş çakalın diyebilecek bir fırsatı bile olmayan birini düşünebiliyor musunuz?”

Yarınlara Umut Olun

“ Sizi duyarlı olmaya davet ediyoruz! Toplumumuzda bir damla acil kana ihtiyacı olan, yarına umutla bakmak ve gülmek belki de tekrar eskisi gibi mutlu olmak isteyen birçok insan var.  Acil kan ihtiyacı olan insanlara yardım etmek için lütfen bu mesajı önemseyin! Kan vermeye sıhhi bir engeliniz yoksa kan verin. Acil kan duyurularında bulunan kimselere yardımcı olun, Yarınlara umut olun. Can verin. Hayat verin! Bir yaşamın umudu olun!”

Bir Toplumsal Sorumluluktur

“Bu çerçevede bir toplumsal sorumluluk olan kan bağışına Ülkede yaşayan ve bir diğerinin sağlığı için sorumluluk hisseden her vatandaş gibi Ankara ve Kırıkkale ili Kızılay Kurumunun yapmış olduğu Kan bağışı kampanyasına Kırıkkale Sağlık Müdürlüğü ve ADSM olarak canı gönülden iştirak etmekten dolayı onur duymaktayız” 



  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli