Anahtar Kelimeler:

Üst Düzey Katılım Oldu

Üst Düzey Katılım Oldu

 Hatay`ın Dörtyol ilçesi Amanoslar kırsalında, teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit olan Jandarma Binbaşı Erhan Dikmen için memleketi Kırıkkale`de tören düzenlendi.

Cenaze Töreni Yapıldı

Hatay`ın Dörtyol ilçesi Amanoslar kırsalında, teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit olan Jandarma Binbaşı Erhan Dikmen için memleketi Kırıkkale`de tören düzenlendi. Cuma namazından hemen sonra defnedileceği açıklanan şehidimizin cenazesi yaklaşık bir saat gecikmeli geldi. Cenaze törenine geniş katılım olduğu gözlendi. Binlerce kişi camiden ayrılmadı ve bir sat cenazeyi bekledi.

Tamamı Katıldı

Nokta Camisi`ndeki cenaze törenine, Dikmen`in yakınlarının yanı sıra, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral E. Murat Bilgel, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Oğuz Kağan Köksal, CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan ve bazı milletvekilleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Teröre Tepki Gösterildi

Cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından, Şehit Binbaşı Dikmen`in tabutu, bir süre top arabasında taşındı. Şehit Binbaşı Dikmen, Delice ilçesinde toprağa verildi. Törene katılanlar şehidimiz için dua ederken, bir gurup öğrenci caminin bahçesinde dev bir bayrak açarak teröre lanet okudu. Törene katılanlar da teröre tepkilerini dile getirdiler. Şehidimizin naaşı camideki törenin ardından Delice ilçesine götürüldü. Cenaze töreninde şehidimizin eşinin metanetli duruşu dikkat çekti.

Çelenk Gönderdiler

Cenaze töreni bir çok televizyon kanalı tarafından canlı olarak yayınlandı. Şehidimiz için Başbakan Recep Tayip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu çelenk gönderdi. Cenaze namazını Müftü Bekir Gerek kıldırdı. Eşi ve yakınlarının siyah giyinmesi dikkat çekti. Babası ve annesi ayakta durmakta zorlanıyordu. Eşi ve çocukları ise son derece metanetli halleri ile ilgiyi üzerlerine çektiler. Beşir Atalay ve Oğuz Kaan Köksal, şehidimizin eşine ve ailesine taziye dileklerini ilettiler.

Delice’ye Götürüldü

Şehidimizin annesi oğlunun tabutunu öperek vedalaştı. Cenaze namazından sonra şehidimizin naaşı bir süre askerlerin omuzlarında taşındı. Daha sonra ise Delice ilçesine götürüldü. Burada da küçük bir tören düzenlendi. Buradaki törenden sonra şehidimiz göz yaşları arasında toprağa verildi. Cenaze törenine Kırıkkaleliler büyük ilgi gösterdiler. 



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu