Anahtar Kelimeler:

TOPRAKLAR SATILIYOR!

TOPRAKLAR SATILIYOR!

 Saadet Partisi Kırıkkale İl Başkanı Başkan Faruk Vurgun, geçtiğimiz gün yapılan il divan toplantısında gündeme ilişkin yaptığı değerlendirmelerde şunları söyledi: “Çok açık, çok net bir tablo ortaya çıkmıştır. Bu hükümet memura yüzde 10-20 zam veremez. Verme imkânı yok. Bu hükümet borç faizlerini bile zor ödüyor" eleştirisinde bulundu

ELEŞTİRİ YAPTI

Saadet Partisi Kırıkkale İl Başkanı Faruk Vurgun, memur maaş artışları ile ilgili olarak hükümetin takındığı tavrı sert bir dille eleştirdi. Doğalgaz ve elektrik gibi temel ihtiyaçlara yapılan artışla memurlara öngörülen artış arasında büyük bir uçurum bulunduğunu bildiren Vurgun, “Hükümet emeğin hakkını veremeyeceğini göstermiştir” dedi. Gündemdeki konulara ilişkin olarak yazılı bir açıklama yapan Saadet Partisi Kırıkkale İl Başkanı Başkan Faruk Vurgun, hükümetin bu yıl ve 2013 için memur maaşlarında öngördüğü artışı komik bulduklarını ifade etti.

RAKAMLARLA AÇIKLAMA

“2.5 milyon kamu çalışanı ve 1,8 milyon memur emeklisine yapılacak zam oranının, 2012 yılı için yüzde 3 3, 2013 yılı için ise 2 3 olarak açıklanması bu hükümetin emeğin hakkını veremeyeceğini göstermiştir" değerlendirmesinde bulunan Vurgun, memura bu düşük artışları reva gören hükümetin yakın bir zamanda doğalgaz ve elektriğe ise yüzde 20 seviyesinde zam yaptığını anımsattı.

ÇOK NET BİR TABLO

Hükümetin kendisiyle çeliştiğini de ortaya koyan Vurgun, şunları kaydetti: "Bir taraftan Türkiye ekonomisi dünyanın en büyük bilmem kaçıncı ekonomisiymiş diyeceksiniz; kişi başına düşen milli geliri 10 bin dolar olarak açıklayacaksınız, yüzde 8 büyümeden bahsedeceksiniz; sonra da `fazla zam istemeyin veremeyiz, yoksa bakın Yunanistan ne duruma düştü` diyeceksiniz. Yani millete ölümü gösterip sıtmaya razı olun diyeceksiniz. El insaf! AKP hükümetinin memura yüzde 10-20 seviyesinde zam vermesinin de mümkün olmadığını kaydeden Vurgun, "Çok açık, çok net bir tablo ortaya çıkmıştır. Bu hükümet memura yüzde 10-20 zam veremez. Verme imkânı yok. Bu hükümet borç faizlerini bile zor ödüyor" eleştirisinde bulundu.

HÜKÜMET POLİTİKASI

Hükümetin politikalarını, babasından kalan mirası bilinçsiz bir şekilde satan `hayırsız evlada` benzeten Vurgun, "Borç ve faizi ödemek için şimdi de topraklarımızı satmaya başladılar" dedi. Hükümetin 10 yıldır kendisi açısından bir şeyi çok başarıyla yürüttüğünü dile getiren Vurgun, "O da, lafla doyanlara laf, parayla doyanlara para politikası. Maalesef geniş halk kitleleri lafla tatmin olmuyor. Ancak rantiyecilerin lafa karınları tok, onlar parayla doyuyorlar" tespitinde bulundu. 



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu