Anahtar Kelimeler:

Tarama Yapıyorlar

Tarama Yapıyorlar

 Kırıkkale Çelebi Toplum Sağlığı Merkezi tarafından yürütülen Gezici Sağlık Hizmetleri Kapsamında İlçede bağlı tüm yerleşim yerleri ziyaret edildi.

Eğitimler Verildi

Mayıs ayı gezici hizmetlerinde Toplum Sağlığı Merkezimiz Bulaşıcı ve Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Birim Sorumlusu Ebe Feride Yılmaz, Eğitim Sorumlusu Ebe Birgül Sarıkaya ve Sağlık Memuru Osman Akyurt tarafından bu kapsamda Alıcıyeniyapan İlköğretim Okulu Öğrencileri ve Çelebi İlköğretim ile Lise Öğrencilerine yönelik olarak; Dünya Süt Günü ve Kırım Kongo Kanamalı Ateşi ile Mantar Zehirlenmeleri konulu eğitimler verildi. Eğitimlerde hazırlanan slayt gösterilerinin yanında çeşitle öğretici videolar gösterildi. Ayrıca vatandaşlara yönelik olarak Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı ve KOAH hakkında eğitimler verildi.

Aşılı Çocuk Tespit

Avrupa aşı günleri kapsamında ilçemize bağlı tüm yerleşim birimlerinde eksik aşılı çocukların tespit çalışmaları yapıldı. Bu kapsamda özellikle mevsimsel işçi olarak bölgemize gelen vatandaşların çocuklarının aşıları kontrol edilmiş ve ilçe de bölgesinde eksik aşılı çocuk tespit edilmemiştir. Bölgede bulunan mevsimsel işçilerin sağlık sorunlarının tespiti ve giderilmesi için Doktor Mustafa Altaş, Sağlık Memuru Osman Akyurt, Ebe Birgül Sarıkaya ve Ebe Feride Yılmaz ile oluşturulan ekip ile vatandaşların sorunları dinlendi.

Devam Etmektedir

Sağlık Memuru Ahmet Sarıkaş ve Lab. Tek. Murat Baygül tarafından sıtma savaş çalışmaları kapsamında kan numuneleri alındı. Çelebi Toplum Sağlığı Merkezi Çevre Sağlğı Birim Sorumlusu Lab. Tek. Murat Baygül, Memur Nuh Uça ve Sağlık Memuru Ahmet Sarıkaş tarafından Mayıs ayı içerisinde ilçemize bağlı tüm yerleşim birimlerinin su ihtiyacını karşılayan su depo ve kaynakları kontrol edilmiş, bakiye klor ölçümleri yapılmış olup kontroller devam etmektedir. Kontroller sonucunda hazırlanan ayrıntılı rapor İlçe Kaymakamlığı ve Kırıkkale Halk Sağlığı Müdürlüğüne gönderilecektir. 



  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli