Anahtar Kelimeler:

Yasaklandı!

Yasaklandı!

 Kırıkkale`de, insan ve çevre sağlığını risk altına alan ev ve süs hayvanları artık satış yerlerinin dışında satılmayacak.

Açıklama yapıldı

Kırıkkale`de, insan ve çevre sağlığını risk altına alan ev ve süs hayvanları artık satış yerlerinin dışında satılmayacak. Kanunda yer alan yasağa uymayanlara bin TL para cezası uygulanacak. Kırıkkale İl Tarım Müdür Vekili Ekrem Şener, insan ve çevre sağlığı bakımından risk taşıyan süs ve ev hayvanlarının satış yerleri dışında yapılmasının yasak olduğunu, yasağa uymayanların 5996 sayılı kanunun 36. maddesince bin TL para cezasına çaptırılacağını söyledi.

Ceza uygulanacak

Şener yaptığı yazılı açıklamada, "Ev ve süs hayvanların alım satımları, ruhsatlı ev ve süs hayvanları satış yerlerinde yapılmakta olup, hayvan, insan ve çevre sağlığı bakımından risk teşkil eden bu tür canlıların internet üzerinden satışları yapılmamaktadır. Aksine hareket edenler hakkında 5996 sayılı kanunun 36. maddesinde düzenlenen cezai yaptırıma göre bin TL idari para cezası uygulanacak olup kamuoyuna duyurulur" dedi. 



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu