Anahtar Kelimeler:

Gördüklerini Uygulayacaklar

Gördüklerini Uygulayacaklar

 Avrupa’yı Gezdiler

Kırıkkale Eğitimciler Derneği Leonardo Hareketlilik Projesinin yurt dışı hareketliliklerini tamamladı. Çalışma konusunda bilgi verildi…

Projenin Kapsamı

Derneğin Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü, Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü, Kırıkkale Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürlüğü, Kırıkkale Endüstri Meslek Lisesi, Gazi Endüstri Meslek Lisesi ortaklığı ile gerçekleştirdiği Suça Karışan Çocukların Rehabilitasyonu (Rehabilitation of children of mixed Crime) adlı projenin hareketliliklerini gerçekleştirdi. Proje, Suça Karışan Çocuklar konusunda ilk muhatap olan rehber öğretmenler, suç ve şiddetin fazla olduğu dezavantajlı bölgelerden en fazla öğrenci kabul eden meslek okulu öğretmenleri, rehberlik araştırma merkezi uzmanları ile emniyetçilere yönelik hazırlandı.

Bilgiler Verildi

Proje özellikle Dezavantajlı bölgelerde yaşayan, şehrin sosyal, kültürel ve popüler olanaklarına ulaşmakta güçlük çeken ve içinde bulundukları çevre nedeniyle olumsuz alışkanlıklar edinme konumunda çocukların rehabilite edilmesi ve bu çocukları olumsuz tutum ve davranışlardan uzak tutulması amacıyla hazırlandı. Projeyle suçun faili ya da mağduru olma riski taşıyan, şiddet ve suç oranının en fazla olduğu Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri ile diğer suça karışmış çocuk ve gençlerin sosyalleşme süreçlerinin desteklenmesi hedeflendi.

30 Katılımcı Oldu

Hareketlilik öncesinde yapılan seminerler ile katılımcıların yurt dışı çalışmalarına rehberlik edildi, seyahatlerini sorunsuz gerçekleştirmelerine yardımcı olundu. Proje hareketliliklerine; meslek liselerinden 2’şer öğretmen rehberlik araştırma merkezinden 2 uzman, emniyet müdürlüğünden 6 güvenlik görevlisi ve farklı okullardan dernek üyesi öğretmenlerden oluşan toplam 30 katılımcı iştirak etti.

Uygulama Olacak

Proje ile 24 Eğitimci, 6 Emniyetçi Almanya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka ve Macaristan’dan oluşan 5 farklı Avrupa ülkesine 29 Nisan- 12 Mayıs 2012 tarihleri arasında 2 hafta süreli proje konusu Suça Karışan Çocukların Rehabilitasyonu hakkında faaliyet gerçekleştirdi. Katılımcılar farklı AB üyesi ülkelerin (Almanya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka ve Macaristan) eğitim kurumlarında şiddet ve suçun önlenmesi için kullanılan yöntemler, alınan tedbirler ve uygulanan teknikler hakkında seminerlere katılıp eğitim aldılar ve incelemeler gerçekleştirdiler. Elde edilen bilgi ve deneyimler ışığında ilimizde yaşanan şiddet ve suç olaylarının önüne geçilmesi için eylem planı hazırlanıp uygulanacak. Haber Merkezi



  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 29.5 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı