Anahtar Kelimeler:

Burası Türk Metal'in Evi

Burası Türk Metal

 Yetki Açıklaması

Kırıkkale’ye gelen Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrül Kavlak, Derya Alabalık Lokantasında gazeteciler ile bir araya geldi ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu…

Yetki Açıklaması

Toplantıya Kavlak’ın yanı sıra Türk Metal Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Mürsel Öcal ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte çok sayıda işçi katıldı. Tolantıda hem gazetecilerin sorularını yanıtlayan ve hem de gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Pevrül Kavlak, yetki mücadelesi konusunda “Çelik İş Sendikası burada 10 sene yetkili oldu. Ne verdi?

Onlar Kalıcı Değil

Onlar burada kalıcı değil. Kalıcı olan biziz. Burası bizim evimiz. Onlar önce sendika binasındaki satılık ilanını kaldırsınlar. Bu işler artık bauda tutmaz. Bir aydır genel başkanlar gelip gidiyor Kırıkkale’ye hiçbir şey olmadı. 19 kişi istifa etti. 105 kişi falan diyorlar. 105’se ben istifa ederim” dedi.

İşçi İradesine Saygılıyız

Türk Metal’in bir Kırıkkale sendikası olduğunu belirten Kavlak, sadece sendikal anlamda değil, eğitim ve sosyal anlamda da çalışmaları olduğunu belirtti. Kavlak, “Buraya bir spor kompleksi yapmak istiyoruz. Yer konusunda sıkıntı yaşandı. Yer gösterilirse çalışma yaparız” dedi. Sendika olarak işçi iradesine saygılı olduklarını da belirten Kavlak, “Biz işçimizin iradesine saygılıyız. Temsilcilik seçimlerini bile bu saygıdan ötürü seçimle yaptık” diye konuştu.

Sendikacılık Budur

Kavlak, Çelik İş döneminde kaybedilen hakların Türk Metal ile tekrar alındığını belirttiği açıklamasında, “Biz onların zamanında kaybedilmiş hakları geri aldık. Almaya da devam ediyoruz. Sendikacılık budur” dedi. MKE’nin eleman alımı konusunda Kırıkkaleli olmasına dikkat etmesi gerektiğini ifade eden Kavlak, bu konuda da zaman zaman çalışma yaptıklarını belirtti. Genel Başkan Pevrül Kavlak, Türk Meal olarak Kırıkkale’ye her zaman destek olmaya devam edeceklerini belirtti. Haber Merkezi



  • Çarşamba 23.5 ° / 16.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu