Anahtar Kelimeler:

Üniversite'de Mezuniyet Coşkusu

Üniversite

 Diploma Töreni Yapıldı

Kırıkkale Üniversitesi mezuniyet coşkusu yine Başpınar Stadyumu’nda yaşandı. 3 Bin 500 öğrencinin mezuniyetlerinin kutlandığı törende, mutluluk ve hüzün dolu anlar yaşandı. Öğrencilerin aynı anda keplerini fırlatması renkli görüntüler oluşturdu.

Hepinizi Kutluyorum

Tören renkli görüntülere sahne olurken öğrenci ve veliler duygu dolu anlar yaşadı. Çocuklarının mezuniyetinden dolayı çok mutlu olduklarını ifade eden aileler, eğitimlerini tamamlayan çocuklarından gurur duyduklarını belirttiler. Kendi bölümlerinde ve fakültelerinde dereceye girenlere ödüllerin verildiği programda Vali Hakan Yusuf Güner “Böylesine bir günde ailelerin gurur duyduklarını ve öğrencilerin hem hüznü hem de sevinci birlikte yaşadıklarını söyledi. Kırıkkale’nin aydınlık geleceğinde öncü olan Kırıkkale Üniversitesi’nin çok kaliteli bireyler yetiştirdiğini görmek bize mutluluk veriyor. Mezuniyette tüm başarıya ortak olan öğrencisinden ailesine kadar hepinizi kutluyorum” diye konuştu.

Rektör Açıklaması

Üniversite hakkında bilgiler veren Rektör Prof. Dr. Ekrem Yıldız, üniversitenin 1992 yılında eğitim öğretime başladığını ifade etti. Yıldız “Tüm öğrencilerimizi başarılarından dolayı tebrik ediyorum. Öğretim elemanlarımız sizlerin kıymetli varlıklarınıza engin bilgileriyle davranışlarıyla onlara iyi insan olmayı iyi kariyere sahip olma yolunu gösterdiler.

Eğitim ve öğretimi biz zengin bir akademik kadro ile yürütüyoruz. Bu yıl 3 Bin 500 öğrenciyi mezun ediyoruz. Bu zamana kadar da 33 binin üzerinde öğrenci mezun etmiş bulunuyoruz. Mezun ettiğimiz öğrenciler çok büyük bir zenginliğe ve çok büyük bir çeşitliliğe hitap ediyor. Ülkeye Doktorlar, Fizikçiler, Kimyagerler, Mühendisler, Sosyologlar, İktisatçılar ve Teknisyenler yetiştiriyoruz”

Mesleki Unvan Kazandırmaktadır

“Mezun olan veya olmayan tüm öğrencilerimizi kendi evlatlarımız gibi görüyoruz. Onların başarıları ile seviniyoruz, onur duyuyoruz, gurur duyuyoruz. En iyi yatırımın insana olan yatırım olduğunu en iyi şekilde bilmeliyiz. Sevgili öğrencilerimize, yeni mezunlarımıza bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum. Aileleri böyle bir evlat yetiştirdikleri için tebrik ediyorum ve kutluyorum. 73 bölüm ve programda öğretim veren üniversitemiz, hayatın bütün alanlarında gençlerimize mesleki unvan kazandırmaktadır” dedi.

Genç Beyinler

Prof. Dr. Yıldız, dünyanın en stratejik bölgesinde yer alan ve büyük bir ülke olan Türkiye`nin genç beyinlere ihtiyacı bulunduğuna değinerek, mezun olan öğrencilerin bilgileri, çalışkanlıkları, milletin değerlerine bağlılıklarıyla ülkeye en iyi şekilde hizmet edeceğine inandığını bildirdi. Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölüm 1.’si Elif Ay’da duygu ve düşüncelerini anlatan bir konuşma yaptı. Kırıkkale Üniversitesi Otel, Lokanta ve ikram hizmetleri bölümünün açtığı ‘Sizi çok seviyoruz hocam’ adlı dev pankart izleyenlerin beğenisini topladı. Eğitim Fakültesi’nin stadyumdan geçerken yaktığı meşaleler ise törene renk kattı.

Yoğun Katılım Oldu

Kırıkkale Üniversitesi 2011–2012 eğitim öğretim yılı mezunları, Başpınar Stadyumunda öğrenci velilerinin yoğun katılım ile gerçekleştirildi. Törene Vali Hakan Yusuf Güner, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal başta olmak üzere çok sayıda yetkili katıldı.  Haber Merkezi 



  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli
  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı