Anahtar Kelimeler:

Genç Öykücüler Ödüllerini Aldı

Genç Öykücüler Ödüllerini Aldı

 Türkiye genelinde 500 öğrencinin katıldığı ve Atatürk Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen okullar arası öykü yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Atatürk Anadolu Lisesinden 500 öğrenciden 3’ncü seçilen 12’nci sınıf öğrencisi Abdullah Bozdemir’e de ödülü verildi.

555 Öğrenci Eğitim Görüyor

Atatürk Anadolu Lisesinde düzenlenen programa Vali Yardımcısı Yusuf Ziya Karacaev, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, İl Milli Eğitim Müdürü H. Ali Okur, Milli Eğitim Şube Müdürü Şuayip Bütün, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı. Programda açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Zeki Kavalcılar, “Okulumuz Atatürk Anadolu Lisesinin düzenlediği Türkiye geneli öykü yazma yarışması, ödül töreni gerçekleştiriyoruz. 2002 yılında 150 öğrenciyle okulumuz eğitim öğretime başlamış olup halen 555 öğrenci ile eğitim faaliyetlerine devam etmektedir” diye konuştu.

Yüz Akı Etkinliklerimizden Bir Olmuştur

10 yıllık mazisi olan okulumuz kısa sürede Kırıkkale’de adından sıkça söz ettiren bir kurum olmuştur diyen Kavalcılar, “İlimizde liseler arasında birçok köklü okulu eğitimde rekabet adına geride bırakmıştır. Yine bu kısa sürede üniversite sınavında il dereceleri çıkartmış, Türkiye genelinde ise ilk binde yer alan birçok öğrencimiz olmuştur. Burada toplanmamıza vesile olan Türkiye Geneli öykü Yazma yarışması da yüz akı etkinliklerimizden bir olmuştur. Kırıkkale’de bir ilke imza atarak ilimizi ve okulumuzu tüm Türkiye’ye duyurduk” ifadesinde bulundu.

Geleneksel Hale Dönüştürmeliyiz

Düzenlenen programda Milli Eğitim Şube Müdürü Şuayip Bütün bir konuşma yaptı. Bütün, yaptığı konuşmada, öykü yarışmasının Türkiye’de okullar arasında bir ilk olduğunu belirterek, “Bunu geleneksel olarak devam ettirmeyi düşünüyoruz” dedi. Bütün’ün konuşmasının ardından belediye Başkanı Veli Korkmaz’da bir konuşma yaptı. Korkmaz, Belediye olarak eğitim ve kültürel faaliyetlere her zaman destek olduklarını belirtti.

Gerekli Desteği Sağlayacağım

Korkmaz, “Bu konu benim için çok önemli. Hayata bakışımızı, sıkıntılarımızı, büyük fotoğrafları görebilecek sanatçılardır. Sanatçılar fotoğrafa hep farklı yönden bakarlar. Düşünce dünyamızın genişletilmesinde sanatçıların büyük emeği vardır. Belediye olarak bu konuda bütün desteği vereceğime söz veriyorum” dedi. Düzenlenen programda öykü yarışmasında dereceye girenlere, Vali Yardımcısı Yusuf Ziya Karacaev, Belediye Başkanı Veli Korkmaz ve Milli Eğitim Müdürü H. Ali Okur verdi. Haber Merkezi

 



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli