Anahtar Kelimeler:

Merkezi Isıtma İle Isının Ve Kazanın!

Merkezi Isıtma İle Isının Ve Kazanın!

 Kırıkkale Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Mehmet Korkmaz, Enerji Verimliliği Kanunu ile merkezi ısıtma sistemine sahip binaların ısıtma giderlerinin yeni bir cihazla ölçüleceğini ve eşit şekilde dağıtılacağını söyledi.

Önemli Bir Konu

Mehmet Korkmaz, ülkenin enerjide dışa bağımlılığının azaltılması ve enerjinin etkin kullanımı amacıyla hükümet tarafından böyle bir düzenleme yapıldığını belirtti. Korkmaz, “Bu sistem sayesinde binalarda yüzde 30’a yakın enerji tasarrufunun yanı sıra yaşanan bariz sorunlar da ortadan kalkacak. Yakıt faturası, her daireye eşit yansıtılmak yerine kullandığı ısı miktarına göre değişen oranlarda adil bir şekilde pay edilecek. Daire sahipleri, konutlarını aylarca kullanmayacak olsalar bile oda sıcaklıkları termostatik vanalar aracılığı ile 15 derecenin altına düşmeyeceği için alt ve üst daireler bu durumdan olumsuz etkilenmeyecek.” dedi.

Bilgiler Verildi

Korkmaz, başta yapı müteahhitliği şirketleri olmak üzere merkezi ısıtma sistemine sahip bütün bina yöneticileri ile birlikte yapı denetim firmaları ve sektör temsilcilerinin, konunun bilincinde olması gerektiğini ifade etti. Korkmaz, konunun ilgililerinin Belediye İmar Müdürlüğü’nün teknik personelinden her türlü teknik bilgi desteği alabileceklerini ifade etti. Korkmaz, şöyle dedi:

Açıklama Yaptı

“Enerji Verimliliği Kanunu ile merkezi ısıtma sistemine sahip binaların ısıtma giderlerinin kalorimetre, ısı pay ölçer gibi cihazlarla, kullanılan ısı miktarına göre her bir daireye ayrı ayrı paylaştırılması kanunen zorunlu hale getirildi. Mevcut binalar için ise uygulama, kanunun yayım tarihi olan 2 Mayıs 2007`den itibaren 5 yıl ertelendi ve bu süre 2 Mayıs 2012 tarihinde sona erdi. Bu bağlamda istisnasız olarak bütün merkezi ısıtma sistemine sahip binaların ısıtma giderlerinin daire bazında paylaştırılacak şekilde tasarlanması zorunlu hale geldi.” Haber Merkezi



  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli