Anahtar Kelimeler:

Polis Okulunda Tören

Polis Okulunda Tören

 Kırıkkale Polis Meslek Yüksek Okulu 3. Dönem mezunlarını verdi. Polis okulu stadında gerçekleşen törene yüzlerce aile katıldı.

Birbirleri İle Yarıştılar

Açıldığı günden bu yana verdiği eğitim ile öğrencileri meslek hayatına atayan Kırıkkale Polis Meslek Yüksek Okulu dün 378 kişiyi mezun etti. Sevinçleri gözlerinden okunan PMYO öğrencilerini aileleri de yalnız bırakmadı. Statta gerçekleşen törene yüzlerce aile katıldı. Tören esnasında yakını olan polislerin resimlerini çekmek için yarışan aileler, birbirlerini geçmek için yarıştılar.

Onur Ve Gururunu Yaşıyoruz

Düzenlenen törende açılış konuşmasını Kırıkkale Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Ali Yaşar ayvaz gerçekleştirdi. Ayvaz yaptığı konuşmada, “Kırıkkale Polis Meslek Yüksek Okulumuzun 2011-2012 Eğitim Öğretim Yılı 3.Dönem Mezunlarının Yemin ve Diploma Törenine hoş geldiniz.

Halkımızın can ve mal güvenliğinin sağlanmasında büyük bir cesaret, azim ve kararlılıkla çalışan Türk Polis Teşkilatımıza okulumuzdan yeni mezun olan Polis Memurlarımızın katılmasının onur ve gururunu yaşadığımız bu günde teşriflerinizle bizleri onurlandırdınız”

Yüksek Öğretim Kurumlarıdır

“Polis Meslek Yüksek Okulları; Lise öğrenimini bitirerek Üniversite sınavı sonrasında polislik mesleğini tercih eden polis adaylarına iki yıl süreli ön lisans düzeyinde eğitim öğretim yapan Polis Akademisine bağlı, parasız yatılı ve resmi üniformalı olan yüksek öğretim kurumlandır. Kırıkkale Polis Meslek Yüksek Okulu 27.10.2008 tarihinde 200 kişilik eski binasında eğitim öğretime başlamış ve 22.07.2009 tarihinde inşaatına başlanan 800 kişilik Yeni Okul ve Kapalı Spor Salonu iki yıl gibi kısa bir sürede tamamlanarak 25 Mayıs 2011 tarihinde Başbakanımız tarafından açılışı yapılmıştır”

Hassas Bir Görevi Yerine Getireceksiniz

“2011-2012 Eğitim Öğretim Döneminde l. Sınıfta 393 öğrenci, 2.Sınıfta 380 öğrenci olmak üzere 773 öğrencimiz öğrenim görmüştür. Bizler bu gün yürekleri vatan sevgisiyle çarpan ve milletimizin emaneti olarak görüp yetiştirdiğimiz 378 öğrencimizi mezun etmenin gururunu yaşıyoruz. Değerli Genç Meslektaşlarım; Sizler iki yıl süreli ön lisans eğitimini başarı ile tamamlayarak, Polis Meslek Yüksek Okulumuzun üçüncü dönem mezunları oldunuz. Kamu düzeni ve kamu güvenliğinin sağlanmasından sorumlu olan polislik mesleğimizin kutsal bir meslek olduğunu, temel hak ve özgürlüklerin korunması gibi hassas bir görevi yerine getireceğinizi unutmayın”

Huzur Ve Güven Vereceksiniz

“Eğitim ve öğreniminiz süresince Atatürk İlke ve İnkılâplarını içtenlikle benimseyerek, Anayasa ve yasalara bağlı, Türk milletinin milli, manevi, insani ve ahlaki değerlerini meslek etiği ve davranışı haline getirerek, Özü ve sözü bir, Vakur, kibar ve nazik hareket ederek, size verilen görevi her türlü olumsuz şartlara rağmen zamanında ve kanunlara uygun şekilde yerine getireceğinize inanıyorum. Meslek hayatınızda da bilim ve teknolojideki gelişmeleri takip ederek, araştırma ve öğrenmeye, kendinizi her yönüyle geliştirmeye devam edip halkın hizmetinde başarılı çalışmalarınızla vatandaşlarımıza huzur ve güven vereceksiniz”

Onurlu Bir Meslektir, Gurur Duymalısınız

“Okulumuza geldiğiniz günden mezun olduğunuz güne kadar bulunduğunuz sürede almış olduğunuz eğitim ve öğretimin ışığında karşılaşacağınız her türlü zorlukların üstesinden geleceğinize eminim. Özel yaşantınızda ve meslek hayatınızda daima sorun yaratan değil sorun çözen, iyi bir aile reisi, teşkilatımıza ve milletimize faydalı bir emniyet personeli olacağınıza inancım tamdır. Görevinizi yaparken güvenilir olmaya dikkat edeceksiniz. Güvenilir olmayan bir personelin ve kurumun güvenliği tesis etmesi söz konusu olamaz. Sizler bir yandan milletin güvenliğini sağmaya çalışırken bir yandan da insanımızın devlete olan güvenini sağlamlaştıracaksınız. Polise suçlunun korkarak, mağdurun ise sevinerek yaklaşması gerekir. Polis mesleği onurlu bir meslektir, gurur duymalısınız”

Tercih Ettiğiniz İçin Hepinizi Kutluyorum

“Mesleğimizin çok onurlu, ama bir o kadar da meşakkatli ve fedakarlık gerektiren, bir meslek olduğunu unutmayın, yeri geldiğinde görevin şartları gerektirdiğinde, gözünüzü kırpmadan şehitlik, gazilik rütbesini elde etmek için tereddüt etmeyeceksiniz. Böyle önemli bir görevi tercih ettiğiniz için hepinizi kutluyorum. Sizleri vatanını milletini seven iyi bir evlat olarak yetiştirip bize gönderen ailelerinize ve Okulumuzda siz genç Polislerimizin en üst düzeyde yetişmesinde özverili çalışmaları ile emeği geçen tüm öğretim görevlilerimize ve idari personelimize teşekkür ediyorum. Atatürk ilke ve inkılâplarından ve bu gün edeceğiniz polis yemininden asla ayrılmayacağınıza, tavız vermeyeceğinize, adil, tarafsız, insan haklarına saygılı, millî, manevi, ahlaki ve kültürel değerlere sahip polisler olarak devletin ve milletin menfaatlerini daima şahsi menfaatlerinizin üstünde tutarak görevinizin kutsallığının bilincinde olacağınıza inanıyorum. Sizleri yeni görev yerlerinize uğurlarken aileniz ve sevdiklerinizle birlikte ömür boyu sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim. Yolunuz ve bahtınız açık olsun” dedi.

Çocuklarınız İle Gurur Duyabilirsiniz

Düzenlenen törende bir konuşmada Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner yaptı. Güner yaptığı konuşmada yeni polislere seslenerek, bugün onların gurur günü olduğunu ve ailelere de verdikleri emeklerden dolayı teşekkür etti. Vali Güner, “Bugün çocuklarınız ile gurur duyabilirsiniz. Artık onlar vatanına milletine bağlı birer neferdirler. Yaptıkları kutsal görev onları daha çok başarıya çıkaracaktır” ifadesinde bulundu. Düzenlenen törende okul birincisine Vali Hakan Yusuf Güner hediyesini takdim ederken, ikinciye garnizon komutanı, üçüncüye ise Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz hediyesi takdim etti. Mezuniyet töreninde yemin töreni de yapıldı. Ardından yeni polis memurları tören geçişi yaparken ailelerini ve protokolü selamladılar. Haber Merkezi

 



  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu